2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Szijjártó: Nyolc határátkelőt használhatnak a Romániába ingázók

2020. április 15., szerda 06:47

Húsvét óta az ingázók a csengersimai, a vállaji, a létavértesi, az ártándi, a méhkeréki, a gyulai, a nagylaki és a kiszombori átkelőkön kelhetnek át - derült ki Szijjártó Péter Facebook-bejegyzéséből.

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében a magyar és a román kormány is hozott a személyforgalom korlátozására vonatkozó szigorító intézkedéseket a határain.

Ezek az intézkedések azonban nehéz helyzetbe hozták mindazokat, akiknek a munkahelyük vagy a termőföldjük a határ túloldalán található. Az ő érdekeiket szem előtt tartva állapodtunk meg korábban a román kormánnyal három határátkelő megnyitásáról az ingázók számára - írta a külgazdasági és külügyminiszter.

A pozitív tapasztalatok valamint a határ mentén élő közösségek életének további megkönnyítése érdekében ezt a korábbi megállapodást bővítettük ki úgy, hogy az ingázók immár nyolc átkelőt használhatnak, ha munkába vagy földjeiket megművelni mennek a határ túloldalára.

Húsvét óta az ingázók a csengersimai, a vállaji, a létavértesi, az ártándi, a méhkeréki, a gyulai, a nagylaki és a kiszombori átkelőkön kelhetnek át - zárta a bejegyzést Szijjártó Péter.

Facebook/Hír TV

x
Rendkívüli hír