2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 23:30

Belföld

Szijjártó: Növekszik a nyomás a bevándorlásellenes kormányokon

Ismét le akarják nyomni az európai országok torkán a kötelező kvótát - erről beszélt a a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádióban. Szijjártó Péter aggasztónak nevezte a dél-olasz kikötők megnyitását a migránsokat szállító hajók előtt. Szájer József a Bayer show-ban pedig azt mondta: Magyarország nincs egyedül a kvóta elleni harcban.

  • Szijjártó: Növekszik a nyomás a bevándorlásellenes kormányokon

Európában ismét olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádióban. Szijjártó Péter aggasztó és veszélyes lépésnek nevezte, hogy az új olasz kormány megnyitotta a dél-olasz kikötőket az illegális bevándorlókat szállító hajók előtt. Szerinte ez újabb lendületet fog adni a migrációs hullámnak.

"Van már éppen elég illegális bevándorló Európában, nem szabadna többet beengedni, ez a döntés, amit az olaszok hoztak, az kizárólag az embercsempészeknek jó, hiszen az olasz, a dél-olasz kikötők megnyitásának híre emberek tíz-százezreit fogja rávenni arra, hogy újra dollár-ezreket fizessenek embercsempészeknek, újra felszálljanak olyan lélekvesztőkre, amelyekkel gyakorlatilag az életveszélyt vállalják. Ezért rendkívül veszélyes, és aggasztó döntés, amely ellentétes Európa biztonsági érdekeivel."

- jegyezte meg Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter leszögezte: nincs jogi alapja annak, hogy Magyarországra, vagy más uniós tagországra rákényszerítsék a betelepítési kvótát.

"Mostmár nem is nagyon tagadják, mostmár egyértelműen bevallják."

A kötelező betelepítés terve már több éve létezik, és az európai döntéshozók ezt már nem is titkolják - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselője a Bayer show-ban. Szájer József hangsúlyozta, Magyarország a kvóta elleni harcban nincs egyedül. Ma már több ország is hazánk oldalán áll, leginkább a visegrádi országok összefogására lehet számítani.

"Ma már több ország van a mi oldalunkon, az talán nem meglepetés a nézőknek sem, hogy azok az országok, amelyekkel egyívásúak vagyunk, amelyek hasonlóképpen gondolkodnak, azok az országok, amelyek még nem lépték át azt a küszöböt hogy bevándorló társadalmakká váljanak, és nem is akarják, mert látják, hogy Nyugat-Eu-ban ez hová vezetett. Leginkább a visegrádi országok összefogására lehet számítani, de Románia, Bulgária, tehát a környező országoknak a politikai vezetésére is lehet számolni ezekben az ügyekben, az hogy Olaszország kiesett ebből a listából, nagyon nagy vérveszteség."

- mondta Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Szájjer József hozzátette: a kötelező elosztási kvóta azt az egyértelmű üzenetet küldi a több millió migránsnak, hogy szabadon jöhetnek Európa országaiba.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!