2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Belföld

Szijjártó: Biztosítani kell a keresztények hazatérését

Világszerte biztosítani kell, hogy visszatérhessenek lakóhelyükre azok a keresztény közösségek, amelyeket vallásuk miatt üldöztek el – jelentette ki Szijjártó Péter New Yorkban az ENSZ-közgyűlés egyik kísérő rendezvényén. A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, hogy elejét kell venni a keresztény közösségek felszámolásának, és felelősségre kell vonni például a szíriai konfliktusban a háborús, illetve emberiesség elleni bűnöket elkövetőket.

„Sajnálatos módon nagyon sok helyen, világszerte azt tapasztaljuk, hogy a keresztény közösségeknek szembe kell nézniük azzal a fenyegetéssel, hogy eltörlik őket és ez az amit el kell kerülnünk. Azt is meg kell értenünk, hogy mindezen bűncselekmények között, amelyeket elkövettek Szíriában és környékén, nagyon sok bűncselekményt a keresztények ellen követtek el éppen ezért biztosítanunk kell azt, hogy minden olyan közösség amely ezen a területen él, nem csak századok óta, hanem egy évezred óta akár, hogy ők visszatérhessenek és újra elfoglalhassák saját hazájukat” – mondta a külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!