2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Róma - Cinecitta magyarul 10:55

Belföld

Szijjártó: Az uniónak meg kellene hoznia egy fontos döntést

Az Európai Unió bővítésének gyorsítása mellett állt ki a külügyminiszter. Szijjártó Péter moldovai kollégájával tárgyalt erről Budapesten. A moldovai politikus hangsúlyozta: országa elfogadta a szabadkereskedelmi megállapodást, illetve a vízummentességet is az EU-val és továbbra is azon dolgoznak, hogy mielőtt a közösség tagjává válhassanak.

  • Szijjártó: Az uniónak meg kellene hoznia egy fontos döntést

A Moldovai Köztársaság külügy- és európai integrációs miniszterét fogadta Szijjártó Péter a Külügyminisztériumban, majd a két tárcavezető Magyarország nagyköveteinek tartott közös előadást az őszi misszióvezetői értekezlet keretében.

A moldovai külügyminiszter azt hangsúlyozta: nagyra becsülik, hogy a Visegrádi négyek támogatják országa uniós csatlakozását.

„Számunkra az európai integráció egyértelműen egy pillérjét jelenti az ország átalakulásának, reformjának. Mind egyrészt egy végcélja ennek a folyamatnak, de ezzel egyidejűleg azt gondolom, hogy a leggyorsabb módja annak, hogy a legtöbbet kihozzuk számunkra, amit szeretnénk, csatlakozni az európai családok szervezetéhez” – mondta Tudor Ulianovschi.

Szijjártó Péter szerint az unió bővítése nemcsak Moldovának, de a közösségnek is fontos lenne a versenyképesség megőrzése érdekében.

„Mi azt gondoljuk, hogy az Európai Unió akkor tud hosszútávon újra versenyképes lenni, hogyha a horizonton túl is képes tekinteni, hogyha nem csak a napi problémákkal lenne elfoglalva, hanem a stratégiai kérdésekben is értelmes döntéseket tudna hozni, és egy ilyen stratégiai, szükséges és értelmes döntés lenne a bővítési folyamat felgyorsítása” – mondta a külügyminiszter.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a kibontakozó világkereskedelmi háború miatt egyre fontosabb Európa keleti és nyugati felének együttműködése, ráadásul ha a keleti országok stabilak, az a terrorizmus továbbterjedését is fékezi, miközben elősegíti a térség energiabiztonságát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!