2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Szijjártó: A keresztény Magyarország hagyományainak megerősítésével válaszolunk a támadásokra

A keresztény Magyarország hagyományainak megerősítésével válaszolunk a hazánk szuverenitását és tradícióit érő folyamatos kihívásokra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Győrben.

  •  Szijjártó: A keresztény Magyarország hagyományainak megerősítésével válaszolunk a támadásokra

A tárcavezető a Káptalandombot és a vár megmaradt részeit magában foglaló nemzeti emlékhely avatásán kijelentette, hogy a világnak az elmúlt évtizedben rendkívüli kihívásokkal kellett szembenéznie: pénzügyi, migrációs, egészségügyi válsággal, idén pedig háború tört ki Ukrajnában. "Ha mindez nem lett volna elég, nekünk magyaroknak jutott még egy próbatétel, hiszen folyamatosan szembe kell néznünk a magyar szuverenitással, a hagyományokkal és a keresztény kultúrával szembeni támadásokkal" - mondta. "Ugyanis mindenki, akinek van szeme - és nem vakítja el pillanatnyi politikai vagy egzisztenciális érdek - pontosan láthatja, hogy mindaz, ahogyan mi, magyarok, magunkat definiáljuk, ahogyan a jövőnket tervezzük, egy évtizede hatalmas össztűz alatt áll" - tette hozzá. Ennek oka pedig szerinte az, hogy Magyarországnak tizenkét éve polgári, nemzeti, keresztény kormánya van, amely folyamatosan szembement a nemzetközi liberális mainstreammel.

Szijjártó Péter szerint "ez a kereszténydemokrata alapokra épülő berendezkedés garantálja az ember méltóságát, szabadságát és biztonságát, megvédi a férfi és a nő egyenjogúságát, a hagyományos családmodellt, zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen, megvédi, becsüli a keresztény kultúrát, és ezáltal biztosítja nemzetünk fennmaradását és gyarapodását". "Velünk szemben áll egy ideológiai úthenger, amely nemzetek helyett Európai Egyesült Államokat akar, amely a hagyományos családot lenézi, és felsőbbrendűnek minősíti a különböző összetételű együttéléseket. Egy olyan ideológiai úthenger, amely a férfiak és nők egyenjogúsága helyett valami egészen fura módon akarja újradefiniálni a nemeket. A vallás tekintetében pedig gyakorlatilag a bármi lehet, csak ne a kereszténység alapjára helyezkedjen" - fogalmazott.

A miniszter leszögezte: a folyamatos támadásokra a kormány válasza az, hogy újra és újra megerősíti a keresztény Magyarország hagyományait. Mint mondta, ennek része a mostani avatás is, ezzel megerősítik a keresztény magyar történelem egyik ikonikus helyszínét, amely "immár több mint egy évezrede tanúskodik arról, amit mi, magyarok, a világról gondolunk, és ahogy mi magunkat meghatározzuk". "A keresztény kultúra a magyar nemzet történetének vezérfonala, és ezt mindenkinek az egész világon, még Brüsszelben is tiszteletben kell tartania" - húzta alá.

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!