2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Belföld

Szigorú feltételek mellett látogathatók a szabadtéri sportesemények

Az új kormányrendelet értelmében, szigorú feltételek mellett újra látogathatók a szabadtéri sportesemények Magyarország egész területén - tájékoztatta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-t.

  • Szigorú feltételek mellett látogathatók a szabadtéri sportesemények

Szabó Tünde elmondta: ha a rendezvényre vonatkozó jogszabályban, valamint az új kormányrendeletben meghatározott feltételeket a rendezvény szervezője maradéktalanul biztosítja, lehetőség van újra nézők előtt megrendezni a hazai szabadtéri sporteseményeket.

"A járványhelyzetben hozott korlátozások fokozatos feloldásának következő lépcsőfoka ez a mostani intézkedés, amely egyfelől lehetőséget nyújt a hazai sportélet újraindításának folytatására, másfelől biztosítja a résztvevők - a sportolók és a szurkolók - egészségének fokozott védelmét" - fogalmazott az államtitkár.

A rendelet érelmében szabadtérinek minősül minden olyan sportrendezvény, amely fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett stadionban, vagy uszodában zajlik.

Amennyiben a nézőtéren ülőhelyek is találhatók, a nézők - a páholyok kivételével - csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, vagyis két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni. A közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeken nem szabad helyet foglalni, és az egymás mellett, illetve a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább másfél méteres védőtávolságot kell biztosítani.

A nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül a szurkolók kötelesek a másfél méteres távolságot egymástól megtartani, különösen a páholyokban, a szünetek alatt a közösségi területeken, valamint a helyszínen található vendéglátó üzletekben.

A védelmi intézkedések betartásához szükséges feltételek biztosítása a szervező felelőssége, akinek gondoskodnia kell azon látogatóknak a rendezvény helyszínéről történő eltávolításáról, aki a rendelet szerinti védelmi intézkedéseket megszegik.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!