2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Szigorodnak a büntetések a gyermekvédelemben + videó

Tovább szigorodnak a pedofilokat sújtó büntetések - közölte a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV-n. Kocsis Máté szerint az új gyermekvédelmi törvénycsomag célja többek között az is, hogy a büntetési tételek szigorításával mindenkit elriasszanak attól, hogy újra vagy akár csak egyszer is elkövetőkké váljanak.

  • Szigorodnak a büntetések a gyermekvédelemben + videó

Bite Zsolt az a majd' negyven éves LMBTQ-aktivista, pedagógiai asszisztens, akiről egy évvel ezelőtt derült ki, hogy egy 15 éves iskolás fiúval tart fenn szexuális kapcsolatot. B. Zsolt azt állította, hogy ez nem pedofília, hanem efebofília.

A harmadik kerületi balliberális önkormányzat komolyabb következmények vagy feljelentés nélkül először csak áthelyezte az alsós tagozatos diákok mellé. Eljárás csak később indult ellen, az ügyben még mindig tart a nyomozás.

 

Orbán Viktor miniszterelnök: "A gyermek sérthetetlen, bántalmazása a legsúlyosabb büntetést vonja maga után, kegyelemnek ilyenkor helye nincs."

Az ilyen és ehhez hasonló pedofil-ügyek miatt kell megerősíteni a magyar gyermekvédelmi rendszert - hangsúlyozta Orbán Viktor évértékelő beszédében. A kormányfő azóta alkotmánymódosítást nyújtott be az Országgyűlésnek.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter: "Az alaptörvény módosítás ki fogja zárni annak a lehetőségét, hogy olyan személy kegyelmet kapjon, aki szexuális bűncselekményt kiskorú sérelmére követett el, vagy ilyen bűncselekmény elkövetésében közreműködött" -erről tájékoztatott a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Gulyás Gergely hozzátette: ezt egészíti ki a frakció által benyújtott törvényjavaslat, amely hatékony jogi kereteket és gyakorlati iránymutatást nyújt a gyermekvédelmi intézményeknek.

Az államnak az erejét kell megmutatnia és eszközt kell adnia a szülők kezébe.

Tovább szigorodnak a pedofilokat sújtó büntetések - erről már Kocsis Máté beszélt a HírTV Napi Aktuális című műsorában.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta: az újonnan benyújtott gyermekvédelmi törvénycsomag 22 törvényt módosít, ezek között van 3 olyan, amelyet az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia, erre 3 hónapjuk lesz.

Kocsis Máté: "Elsősorban a Btk-t érinti, illetve a büntetőjogi következmények rendszerét érinti. Először is hogy nincsen elévülés ezentúl, amennyiben a javaslat elfogadásra kerül, azok számára, akik gyermekek sérelmére követnek el szexuális bűncselekményeket. Tehát a pedofília esetében nincsen elévülés, az örökké számon kérhető marad."

Kocsis Máté világossá tette azt is, hogy a javaslat elfogadása esetén nem lesz feltételes szabadlábra helyezés, sem reintegrációs őrizet, az elkövetők pedig soha nem kaphatnak tiszta erkölcsi bizonyítványt.

Sőt, a jövőben a bíróság azokat is 2 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja, akik a jelzőrendszer tagjaiként nem jelzik, ha egy gyermek veszélyeztetett helyzetben van. A frakcióvezető hangsúlyozta: Küldetésük, hogy évről-évre bővítsék a gyermekvédelmi rendszer körét.

A kormány tervezi, hogy ősszel további javaslatokat terjesszenek az országgyűlés elé.

Küldetésük, hogy évről-évre bővítsék a gyermekvédelmi rendszer körét - fogalmazott a frakcióvezető.

A gyermekvédelmi folyamat nem most indult a parlamentben, 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2019-ben is születtek gyermekvédelmi döntések, és akkor nem számíthattak a baloldal igen-szavazatára.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!