2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Nem évülhet el a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmény

A jövőben nem évülnek el a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények, a parlament elfogadta a büntető törvénykönyv módosítását.

A jövőben nem évülnek el a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények – a parlament elfogadta a büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását. A törvénymódosítást a fideszes Selmeczi Gabriella és Bánki Erik kezdeményezte. A politikusok szerint a módosításra azért volt szükség, mert a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények sokszor csak évekkel, évtizedekkel később kerülnek nyilvánosságra.

A javaslatot az után nyújtották be, hogy nyáron kiderült: Sipos Pál, a budapesti Trefort gimnázium egykori tanára, később tévés személyiség több fiú tanítványát is szexuálisan zaklatta. A történtek 25 év után derültek ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szavazás

Szavazás

Az amerikai tanácsadók miatt szavazza le a baloldal a békepárti javaslatot a Parlamentben?
Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében helyi idő szerint csütörtökön New Yorban - erősítette meg a volt elnök ügyvédje.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!