2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Bayer show 14:00

Belföld

Szigetváron a kivitelező csődje miatt leállt a Vigadó felújítása + videó

Szigetváron a kivitelező csődje miatt leállt a Vigadó felújítása. A Makovecz Imre tervei alapján készült kulturális központra a baloldali városvezetés csaknem 70 millió forintot előre kifizetett.

  • Szigetváron a kivitelező csődje miatt leállt a Vigadó felújítása + videó

A Vigadót a 80-as évek végén kezdték építeni, majd többszöri leállás után 2013-ban úgy adták át, hogy teljesen még akkor sem készült el. Később kiderült az addigi részeket fel kell újítani, erre a kormány 650 millió forintot biztosított. A munka 2023-ban indult, de pár hónap után a kivitelező csődje miatt leállt. A baloldali vezetésű városban nem ez volt az első kudarcba fulladt beruházás. Hasonló történt egy óvoda építésénél, illetve a turisztikai látványosságnak szánt látogatóközpontnál.

Kupusz Mátyás képviselőjelölt / FIDESZ-KDNP / Szigetvár: "Mi szigetváriak érthetetlenül állunk az előtt, hogy itt a mi városunkban bármilyen beruházás is kezdődik, az a városvezetés által vagy részben, vagy egyáltalán nem valósul meg. kudarcot vall."

A kormánypárti frakció már a rekonstrukció kezdetekor jelezte, a kivitelezőnél pénzügyi problémák vannak.

Fazekas Róbert polgármesterjelölt, FIDESZ-KDNP, Szigetvár: "Ősszel a testületi ülésen a polgármestert és a testületet is tájékoztattam arról, hogy a nyilvános adatok alapján a cég nagyon nehéz gazdasági helyzetben és pénzügyi helyzetben van, aki elnyerte a kivitelezést. Ennek ellenére az önkormányzat két részletben közel 70 millió forint előleget biztosított a vállalkozó számára. Múlt héten a testület úgy döntött, hogy jogi képviselőnket felkéri, hogy a szerződést bontsa fel a kivitelezővel, hiszen hibásan teljesít. viszont úgy néz ki, hogy futhatunk a kiadott közel 70 millió forintunk után."

A kudarcos beruházások miatt, a DK helyi szervezete is jelezte, nem támogatja az eddigi polgármester Vass Péter újraválasztását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

A sülysápi polgármester hozzátette: "Nem ismerem a személyeket, akik eltűntek, és így a családjukat sem, egyelőre nincs információm, hogy kik ők, éppen ezért semmilyen kapcsolatfelvételre eddig nem került sor, de azt gondolom, hogy most még nem is ennek van az ideje, még én egyelőre imádkozom az elhunytakért, illetve imádkozom azokért, akik még nem kerültek elő, hogy valami csoda folytán kerüljenek elő."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!