2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

„Szeretnék ebben a varázslatos világban megtartani őket”

Értelmi sérülteket foglalkoztató alapítvány felnőtt gondozottjai színdarabbal, zenés-táncos produkcióval ajándékoztak meg fogyatékkal élő iskolásokat Mikulás nap alkalmából Ajkán.

  • „Szeretnék ebben a varázslatos világban megtartani őket”

„Állandóan csak a kályhát támasztotta, pedig ha nem támasztja, se dőlt volna el. Én bezzeg három műszakban dolgozom” – a Ludas Matyi mai világba átültetett történetét adta elő a Molnár Gábor Műhely Alapítvány színjátszó csoportja. A szervezet vezetője szerint nagyon lelkesek, ha közönség előtt kell szerepelni.

„Ami az érzelemkifejezéssel kapcsolatos, azt ők mind nagyon szeretik. Tehát akár a színdarabokat, akár a táncot, akár a játékokat, a filmet nagyon, most ez az új, hogy filmezünk most már, hogy ne vesszenek el ezek a jó kis karakterek, ezért aztán filmre is vesszük őket, ezt is nagyon-nagyon szeretik. A motivációval nincs baj, azzal már inkább, hogy legalább fél évvel ezelőtt el kell kezdeni a próbákat” – így a Molnár Gábor Műhely Alapítvány vezetője, Lovas Irén.

Az alapítvány 60 fogyatékossággal élő felnőttet gondoz, akik közül sokan aktívak, a színjátszás mellett a tánc és a zene is fontos nekik, saját zenekaruk is van.

„2003 óta itt vagyok a Molnár Gábor Műhely Alapítványban, itt dolgozom, itt töltöm a mindennapokat, minden napjaimat, és 2005-ben annak idején elkezdtünk örömzenélni, és látta bennünk az akkori zenekarvezetőnk, hogy vagyunk páran olyanok a csapatban, akik tehetségesebbek, és lehet velük valamit kezdeni” – mondta a Hangadók dobosa, énekese, Zemán János.

Az alapítvány felnőtt gondozottjainak Mikulás-napi előadása a Molnár Gábor Iskolából érkező szintén értelmi sérült diákoknak szólt. Ezekre a gyerekekre nagyon erősen hat ebben az időszakban a Mikulás és a karácsonyvárás izgalma.

„Ez a varázsvilág, vagy ez a másféle világ látás azért jóval hosszabb ideig jellemző rájuk, gondoskodnak erről, illetve segítik a pedagógusaik is, akik szeretnék ebben a valljuk be, varázslatos világban megtartani őket, úgyhogy mindenféle rendezvénnyel a készülés közös izgalmával fenntartjuk ezt az élményt” – hangsúlyozta a Molnár Gábor Iskola vezetője, Stenger Szilvia.

Az alapítvány színjátszó csoportja nem csak ilyenkor készül előadással, rendszeresen fellépnek a költészet napján, és március 15-én is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!