2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Szerdától minden megváltozik a turizmus-vendéglátásban

A konditermek online órákkal, az éttermek kiszállítással, a szállodák pedig az üzleti úton lévőkkel próbálják átvészelni a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszély-helyzetet. A szektor abban bízik, hogy a 30 napos kijárási tilalmat nem kell meghosszabbítani, és év végére újra fogadhatják a vendégeket.

  • Szerdától minden megváltozik a turizmus-vendéglátásban

Ebben a kaposvári konditeremben már előre felvették azokat az edzés videókat, amelyekkel a kijárási tilalom alatt online tudják kiszolgálni a mozgásra vágyókat.

"A tavaszi hullám után már több tapasztalattal rendelkeztünk, és amennyire tudtunk, próbáltunk már előre felkészülni erre a "lehetőségre", és mindenképp az online edzéscsomagok összeállításával már most, amióta tudjuk az új híreket"

- mondta a kaposvári DepoFit edzője Felde Rebeka.

Ez a balatoni étterem már tavasszal átállt a házhoz szállítására, sőt, a szigorítások alatt újabb ételkiszállító autót vásároltak, hogy pótolni tudják kiesésüket. Azt remélik így nem kell egyetlen munkatársukat sem elküldeni.

"Úgy áll a helyzet, hogy egyelőre mindenkit meg tudunk tartani,. Nyilván lesznek megszorítások, de ezt azt hiszem, hogy a kollégák is értik és érzik. Úgyhogy nem tervezünk elbocsátást"

- fogalmazott Szivós Zsigmond, a Rock Burger Circus üzletvezetője. 

Az éttermek mellett a szállodák is nehéz helyzetben érezhetik magukat, hiszen kizárólag üzleti út esetében fogadhatnak vendégeket. 

Zalakaros egyik legrégebbi szállodájában is alkalmazkodnak az új helyzethez.

"Lehetőség van az üzleti turizmusban szereplőket fogadni, ezt a lehetőséget megragadnánk. Nem jelenti ez azt, hogy komoly és nagy bevételei származnának Zalakarosban egy szállodának az üzleti turizmusból, de azért fontos szegmens. Nagyon szeretnénk nem bezárni, és megtartani a személyzetünket, ez nagyon fontos dolog”

-mondta Czimondor Nándor a zalakarosi MenDan Hotel szállodaigazgatója.

Magyarország legismertebb szálláshirdető oldala már jelezte felhasználóinak, hogy visszakérhetik lefoglalt utazásaik árát vagy egy későbbi időpontra áttehetik foglalásaikat.

A turizmusban dolgozók remélik, hogy az év végén újra fogadhatják a pihenni vágyókat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Magyarország egyedül képviseli azt az álláspontot, hogy a békéhez vezető egyetlen út a tűzszünet és a béketárgyalások - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!