2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Szerdán még foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 évesek

Szerdán még foglalhatnak időpontot az érvényesen regisztrált 16-18 évesek a csütörtöktől kezdődő koronavírus elleni, kórházi oltópontokon történő oltásokra - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

  • Szerdán még foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 évesek

A közlemény szerint több mint 90 ezer fiatal regisztrált az oltásra, és a többségük már foglalt is időpontot.

Azt kérik, hogy aki még nem foglalt időpontot, szerdán tegye meg a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az oltásra azok a regisztrált fiatalok jogosultak, akik május 18-áig betöltik a 16., illetve idén betöltik a 18. életévüket - írták.

Emlékeztettek: a 16-18 éveseket csütörtöktől keddig oltják Pfizer-vakcinával a kórházi oltópontokon. Ha az időpont tanítási időszakra esik, az oltás igazolt hiányzásnak számít, a hiányzást az oltási időpont visszaigazolásáról szóló dokumentum és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni - tették hozzá.

Közölték, a fiataloknak magukkal kell vinniük a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot, amely nélkül nem adható be az oltás. Továbbá vinniük kell a taj-kártyájukat, személyi igazolványukat és a foglalást visszaigazoló e-mailt is kinyomtatva - fűzték hozzá.

Az eddig még nem regisztrált 16-18 évesek ezután is regisztrálhatnak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség - olvasható a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!