2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Szentmisével, koncerttel és kiállítással zárult az emlékév

Nagy királyunk szerepe és jelentősége, megítélése az évszázadok során szinte semmit sem változott – mondta Semjén Zsolt a a Mátyás király emlékév zárórendezvényén a Szent István bazilikában.

  • Szentmisével, koncerttel és kiállítással zárult az emlékév

A miniszterelnök-helyettes szerint méltó volt az uralkodóhoz a programsorozat, a koncertek, kiállítások, színházi programok, tudományos konferenciák mellett a Magyar Nemzeti Bank emlékérmét bocsátott ki,és elkészült a Merre járt Mátyás király? című internetes alkalmazás is.

A ma emberének is szüksége van arra, hogy nagyjaink példájából erőt merítsen a jelenkor nemzetépítő munkájához, boldog az a nemzet aminek az Úr az istene, olvashatjuk a 33 ik zsoltárban, és boldog a nemzet tehetjük hozzá, amelynek heroikus küldetéses, ezeréves történelme van– mondta Semjén Zsolt. 

Hunyadi Mátyás 575 éve született, és 560 éve koronázták királlyá. Ebből az alkalomból hirdetett emlékévet 2018-ra a nemzetpolitikai államtitkárság. A programok lebonyolítója a Magyarság Háza volt Csibi Krisztián igazgató felidézte, hogy egy évvel ezelőtt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár hirdette meg a Mátyás király-emlékévet. Az egész éves program lebonyolításával a Magyarság Házát bízták meg.

Az igazgató szólt a Mátyás király - Mecénás és katona című vándorkiállításról is, amely szintén a Mátyás-emlékév keretében valósult meg, és bejárva az országot ezekben a napokban érkezik Budapestre. A kiállítás szombattól látható lesz a Szent István-bazilika mellett, szabadtéren. A tárlat, amely elsősorban a kultúrát támogató és a hazát védő királyt mutatja be, január 20-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tart a közel-keleti háborús konfliktus eszkalációjától?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!