2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

CPAC Magyarország 2024 00:10

Belföld

Szentkirályi Alexandra szerint Budapest kitakarítása a Városháza kitakarításával kezdődik + videó

Budapest kitakarítása a Városháza kitakarításával kezdődik – mondta Szentkirályi Alexandra. A Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint: míg a főváros tisztaságára fordított források csökkentek, addig a Karácsony Gergely tanácsadóira fordított források megnőttek.

  • Szentkirályi Alexandra szerint Budapest kitakarítása a Városháza kitakarításával kezdődik + videó

,,Ahol a baloldal működik, akár kerületről, akár a fővárosról legyen szó, ott sajnos ez a gazdátlanság, ez a kosz, ez a rendezetlenség ez eluralja a terepet ” – mondta Szentkirályi Alexandra. 

Budapest utcáit ellepte a szemét és a kosz – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra. A Fidesz főpolgármester-jelöltje rávilágított: Karácsony Gergely háromezer kukát szereltetett le és elvett csaknem 2 milliárd forintot az FKF-től. A közterületeken keletkezett szemetet így az emberekkel vitetnék haza.

Szentkirályi Alexandra, főpolgármester-jelölt, Fidesz: "Ez a háromezer kuka – csakhogy viszonyítási alapunk legyen – egyébként a fővárosi kukáknak az egyharmadát teszi ki körülbelül. Ehhez képest azt mondta a főváros köztisztaságért felelős cégének vezetője, hogy a lakosság lehetőség szerint vigye haza a közterületen keletkezett szemetet. Hát hogyan teremthet egy ilyen helyzetet Budapest főpolgármestere?”

"Karácsony Gergelynek is el kéne mondani, hogy miért nem történt semmilyen érdemi vizsgálat ebben az ügyben" – mondta Vitézy Dávid.

Vitézy Dávid szintén felelősségre vonná Karácsony Gergelyt és a mögötte álló ellenzéki politikusokat is.

Karácsony Gergely: "34,8 tized fokot mértünk."

Hiába kampányolt még 2019-ben Karácsony azzal, hogy klímát szereltetne a hármas metróba - ez eddig nem történt meg. Sőt, a Magyar Nemzet szerint ez idén nem is fog megvalósulni. Kiderült, hogy a közbeszerzési eljárás jelenleg csak tárgyalási szakaszban van. Azaz, - a lap szerint - aligha lesz nyárra klimatizálva a vonalon közlekedő 222 kocsi. A cikk emlékeztet: a BKV idei elfogadott üzleti tervében nincs nyoma a beruházásnak. 

Vitézy Dávid a facebook oldalán is keményen nekiment Karácsony Gergelynek. A főpolgármester-jelölt azt hangsúlyozta, hogy a tömegközlekedés nem lehet hajléktalanszálló, nem lehet szervezett koldusbandák munkahelye és nem lehet a zaklatók szabad terepe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!