2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Szentendre baloldali polgármestere megtiltotta egy keresztény jelkép, a bárány használatát + videó

Megtiltotta egy keresztény jelkép, a bárány használatát egy újonnan alakult egyesületnek Szentendre baloldali polgármestere.

  • Szentendre baloldali polgármestere megtiltotta  egy keresztény jelkép, a bárány használatát + videó

A bárány amely szinte senkinek se ártott Szentendrén. Egy valakinek azonban mégis. A város baloldali polgármesterének szúrta a szemét. Idén márciusban alakult ugyanis egy egyesület amely szerette volna a Szentendre nevet, és a bárányt használni a címerében. Fülöp Zsolt viszont ezt elutasította.

A jelenlegi polgármester ha nem a Szentendre nevet használhatná, akkor neki leginkább a teknősbékát ajánlanám, mert körülbelül a városnak a beruházásai, ha Szentendrén múlik akkor olyan gyorsasággal halad mint egy teknősbéka.

A bárány mint keresztény jelkép betiltása a történelem sötét korszakait idéző cselekedet. - erről beszélt híradónknak az egyesület elnöke.

Balázsfalvi Balázs - Összeköt Egyesület elnök: "Elszomorít a dolog. És nem tudom, hogy azért szomorít el mert keresztény emberként egy volt presbiternek kell magyarázkodnom az igazamért, vagy azért szomorít el, mert az, hogy a város vezetése energiát fektetett abba, hogy ennek az ügynek a részleteit kiszivárogtassa, megjelentesse, ezzel növelve a széthúzást a feszültséget az emberek között úgy gondolom, hogy nem építő."

Kerestük az ügyben Szentendre polgármesterét is.

– A polgármester és a HírTV riportere között ez a beszélgetés játszódott le:

– Fülöp Zsolt vagyok. Jó napot kívánok,

– Rizmayer Mihály vagyok a Hír Tv-től. Két kérdést feltehetnék Önnek?

– Sajnos a Hír TV-nek nem.

– Még a kis báránykáról és a Szentendre névhasználatról sem?...

A bárány és a névhasználat ügyében egyelőre nincs előrelépés, az egyesület tagjai azonban - a békés együttélés érdekében - készek bármilyen kompromisszumra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!