2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Szélsőséges időjárás világszerte

  • Szélsőséges időjárás világszerte

New Yorkban eddig a koronavírus, most az erős havazás miatt állt meg az élet. Bezártak az iskolák, leállították a közlekedés egy részét. Franciaországban szintén nagy mennyiségű csapadék esett, több folyó megáradt. Eközben Ausztrália nyugati részén még mindig erdőtüzek pusztítanak.

Alig győzik takarítani a hókotrók New York utcáit. Közel félméternyi hó esett az elmúlt napokban Amerika keleti partján. A hóvihart erős szél követte, így számos háztartásban akadozott az áramellátás, a városban leállt a metró és vonatközlekedés és felfüggesztették működésüket az oltópontok is. A polgármester szükségállapotot hirdetett. A Central Parkot azonban ellepték a szánkózók.

További hat hétig tartó telet jósolt a világ leghíresebb mormotája, a Pennsylvaniában élő Phil, mivel meglátta árnyékát. Punxsutawney városában minden évben február 2-án, pirkadatkor tartják a mormotanapot. A turistacsalogató szertartást általában hatalmas tömeg figyeli a helyszínen. Idén azonban csak online követhették az érdeklődők.

A napok óta tartó heves esőzéseknek miatt kiöntött a Szajna Párizsban. A part menti utcák és a rakpart egy része is víz alá került.

A folyó vízszintje már elérte a 4 méter 35 centit, így elárasztotta a part menti területek nagy részét. A meteorológusok további esőzéseket várnak, amely az ország több folyójának áradásához vezethet. Az északi régióban egy 70 éves férfi életét vesztette az áradásokban.

Ausztrália nyugati részén bozóttüzek pusztítanak. Eddig több mint 9 ezer hektárnyi terület égett le. Több mint 70 lakóház semmisült meg. A tűzoltók munkáját a szél is nehezíti. Továbbra is emberek ezrei vannak életveszélyben, ezért a hatóságok több település kiürítését kezdeményezték, ami megnehezíti a koronavírus járvány miatt elrendelt mozgáskorlátozás betartását.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!