2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Szél Bernadett valótlanságokat állított a német közszolgálati televízióban

Szél Bernadett a német közszolgálati televízióban próbálta lejáratni Magyarországot. A független országgyűlési képviselő azt állította: az egészségügyi dolgozók, többek között Budakeszin sem kapnak maszkokat, így nem tudnak helytállni a védekezés frontvonalában. A Budakeszi egészségügyi központ főorvosa ugyanakkor azt mondta: minden védőfelszerelés rendelkezésükre áll.

  • Szél Bernadett valótlanságokat állított a német közszolgálati televízióban

Szél Bernadett és kollégája maszkokat visznek a budakeszi orvosi rendelő dolgozói számára. A felvételt a német közszolgálati televízió készítette. Az anyagban azt sugallják, hogy az ellenzéki képviselő fáradhatatlanul osztogatja a védő eszközöket a kormány helyett.

A független országgyűlési képviselő a Das Erste csatornának azt mondta: a kabinet által beszerzett maszkok szétosztása teljesen átláthatatlan. És azt is állítja: a térségben mindenütt hiányoznak a védelemhez szükséges eszközök.

Amit én itt elsősorban látok, az az, hogy még az egészségügyi dolgozók sem kapnak maszkot. Hogyan gondoskodjanak rólunk, és hogyan védjenek meg bennünket, ha ők maguk sem kapják meg a legfontosabb védőfelszerelést 

- mondta Szél Bernadett.

A riportban egyetlen érintett egészségügyi intézményt sem keresnek fel.

A HírTV-nek nyilatkozott a Budakeszi Egészségügyi Központ főorvosa. Pócza Péter azt mondta: Szél Bernadett állításai nem felelnek meg a valóságnak náluk ugyanis minden védőfelszerelés rendelkezésre áll. A főorvos szerint az ellenzéki politikusnak és képviselőtársának az interjú előtt tájékozódnia kellett volna.

„Főleg egy világjárvány közepén, vége felé, de ugye ez még csak az első forduló, én azt szeretném kiemelni, hogy itt együttműködésre van szükség és nem videóbejegyzésekre, hanem közös gondolkodásra, szükségletek felmérésére, és szakértők bevonásával, szakmai egyeztetések után szakmai döntések meghozatalára, tehát én erre próbálnék buzdítani mindenkit, képviselő asszonyt és képviselő urat is”

- fogalmazott Pócza Péter, főorvos.

A főorvos kitért arra is: Budakeszin egyetlen egészségügyi dolgozó sem betegedett meg, így az alapellátás és a szakellátás az enyhítéseknek köszönhetően elindult, a védőfelszerelések továbbra is rendelkezésre állnak.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Klubrekordot döntött a Boston Bruins

Klubrekordot döntött a Boston Bruins

A listavezető Boston hosszabbításban nyert a vendég Columbus Blue Jackets ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Az amerikai tanácsadók miatt szavazza le a baloldal a békepárti javaslatot a Parlamentben?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!