2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Szekszárdi találkozó: "elcsúszott a médián"

Nem hivatalos magánbeszélgetésnek minősítette a szekszárdi polgármester azt a találkozót, amelyen a helyi fideszesek a dohányboltok üzemeltetéséért indult pályázókról beszéltek. A Demokratikus Koalíció azonban feljelentést tesz az ügyben, az MSZP pedig megsemmisítené a trafikpályázatok eredményét.

Magánbeszélgetésnek minősítette a szekszárdi polgármester azt a néhány héttel ezelőtti találkozót, amelyen a helyi fideszes önkormányzati képviselők a trafikpályázaton induló személyekről tárgyaltak. Horváth István szerint csupán egy félreértés történt, az ellenzéki pártok azonban a lemondását és új választás kiírását követelik.

– Ez egy beszélgetés volt, ami a médián keresztül elcsúszott, mármint a megfogalmazása – mondta Horváth István. A polgármester azt is közölte, hogy nem látja okát a lemondásnak.

A balliberális sajtóban bizonyítékként tálalt beszélgetés ügyében a Demokratikus Koalíció hivatali hatalommal való visszaélés miatt indíttatna nyomozást.

„Nyilvánvaló, hogy Szekszárd nem egyedi eset – közölte Vadai Ágnes. –, a prototípus. Így csinálták, de ez most kiderült. Éppen ezért a Demokratikus Koalíció a konkrét ügyben feljelentést tett hivatali hatalommal való visszaélés miatt és elvárja a nyomozóhatóságoktól, hogy ezen a konkrét szekszárdi ügyön túl minden egyes esetet vizsgáljon meg, és minden egyes fideszes országgyűlési képviselőt és polgármestert hallgasson meg ebben az ügyben” – tette hozzá a független országgyűlési képviselő.

Közben az MSZP-s Tóth Csaba a fejlesztési miniszterhez fordult, miután szerdán a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. megtagadta tőle, hogy megnézhesse az összes trafikpályázatot. A szocialista képviselő azonban ez alkalommal sem járt sikerrel.

„A jogi szakvélemény alapján ezekbe a pályázatokba nem tekinthetek bele – közölte Tóth Csaba. – Ezekről a pályázatokról, majd ha aláírták a szerződést, a koncessziós törvény értelmében készül egy emlékeztető és az emlékeztetőben szereplő adatok lesznek nyilvánosak” – tudatta az MSZP országgyűlési képviselője.

Az MSZP továbbra is a pályázati eredmények érvénytelenítését és új pályázat kiírását követeli.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!