2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Szegregációt akar a Mi Hazánk az oktatásban

A Mi Hazánk Mozgalom szerint szükség volna szegregációra az oktatásban - jelentette ki a párt elnökhelyettese. Dúró Dóra hozzátette szerintük a problémák gyökere elsősorban a családban keresendő. Úgy vélik, az otthonról hozott minta okoz problémát az iskolában.

  • Szegregációt akar a Mi Hazánk az oktatásban

Bentlakásos iskolákat, speciális, illetve párhuzamos osztályokat vizionál az oktatásban a Mi hazánk mozgalom, azoknak a diákoknak akik nem tudják betartani a közösségi normákat. A párt alelnöke hozzátette bár a szegregációt nem etnikai alapon képzelik el, tagadhatatlan, hogy az iskolai konfliktusok sokszor a magyar-cigány együttélésből fakadnak.

A legkirívóbb esetekben azt javasoljuk, hogy bent lakásos iskolában neveljék azokat a gyerekeket, akik a közösségi normák betartására képtelenek így olyan élményekhez juttatnánk őket melyekhez semmilyen módon a családjukban nem tudnak hozzájutni. és a társadalmi normákat megismerni és követni tudnák ezzel felelősség vállalásra tanulásra és munkára tudnánk nevelni ezeket a gyerekeket– mondta a Mi Hazánk alelnöke. 

Dúró Dóra még a Jobbik színeiben állt elő egy kísértetiesen hasonló javaslattal, ami a párt 2018-as választási programjában is helyet kapott. Kérdésünkre, hogy a mostani javaslattal egyetért-e a Jobbik, a párt szóvivője kitérően reagált.

Majd meglátjuk, ha bejön a parlament elé egy ilyen javaslat, akkor majd a jobbik frakciója majd el fogja dönteni, hogy álljon hozzá ehhez a kérdéshez– mondta Szilágyi György a Jobbik szóvivője. 

A Mi hazánk Mozgalom elképzelése szerint egy szociális, gyermekvédelmi és oktatási szakemberekből álló bizottság döntene arról, hogy kiknek kellene a speciális bentlakásos iskolákban folytatni a tanulmányaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!