2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Szegregációt akar a Mi Hazánk az oktatásban

Hír TV

2019. március 2., szombat 07:09

A Mi Hazánk Mozgalom szerint szükség volna szegregációra az oktatásban - jelentette ki a párt elnökhelyettese. Dúró Dóra hozzátette szerintük a problémák gyökere elsősorban a családban keresendő. Úgy vélik, az otthonról hozott minta okoz problémát az iskolában.

Bentlakásos iskolákat, speciális, illetve párhuzamos osztályokat vizionál az oktatásban a Mi hazánk mozgalom, azoknak a diákoknak akik nem tudják betartani a közösségi normákat. A párt alelnöke hozzátette bár a szegregációt nem etnikai alapon képzelik el, tagadhatatlan, hogy az iskolai konfliktusok sokszor a magyar-cigány együttélésből fakadnak.

A legkirívóbb esetekben azt javasoljuk, hogy bent lakásos iskolában neveljék azokat a gyerekeket, akik a közösségi normák betartására képtelenek így olyan élményekhez juttatnánk őket melyekhez semmilyen módon a családjukban nem tudnak hozzájutni. és a társadalmi normákat megismerni és követni tudnák ezzel felelősség vállalásra tanulásra és munkára tudnánk nevelni ezeket a gyerekeket– mondta a Mi Hazánk alelnöke. 

Dúró Dóra még a Jobbik színeiben állt elő egy kísértetiesen hasonló javaslattal, ami a párt 2018-as választási programjában is helyet kapott. Kérdésünkre, hogy a mostani javaslattal egyetért-e a Jobbik, a párt szóvivője kitérően reagált.

Majd meglátjuk, ha bejön a parlament elé egy ilyen javaslat, akkor majd a jobbik frakciója majd el fogja dönteni, hogy álljon hozzá ehhez a kérdéshez– mondta Szilágyi György a Jobbik szóvivője. 

A Mi hazánk Mozgalom elképzelése szerint egy szociális, gyermekvédelmi és oktatási szakemberekből álló bizottság döntene arról, hogy kiknek kellene a speciális bentlakásos iskolákban folytatni a tanulmányaikat.