2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Amerika magyar grófja 11:00

Belföld

Szegedhez hasonlóan Gyulát is baloldali fellegvárrá tennék

Míg Szegeden és Gyulán közös polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket állítanak az ellenzéki pártok, addig Orosházán egyelőre csak a szocialista párt nevezte meg jelöltjeit. Szegeden a polgármesteri székért Botka László MSZP-s politikus indul, aki negyedszerre nyerheti el a címet, Gyulán pedig Bod Tamás, az Együtt – A Korszakváltók Pártja választókerületi elnöke.

Szegeden már június végén bejelentették az ellenzéki pártok, hogy az őszi önkormányzati választásokon közös polgármesterjelöltet, képviselőjelölteket és listát állítanak. Húsz egyéni körzetben tizennégy szocialista, három DK-s és három Együtt-es jelölt indul. „Arra kértük, szólítottuk fel a helyi szervezeteinket, hogy a helyi viszonyoknak megfelelően a lehető legszélesebb körű együttműködéseket alakítsanak ki, ne csak a többi demokratikus baloldali párttal, hanem a helyi viszonyoknak megfelelően civil és szakmai szervezetekkel is. Az én információim szerint nagyon sok helyen nagyon jól haladnak ezek a tárgyalások. A következő napokban nagyon sok helyen a közös polgármesterjelöltek, jelöltek meglesznek nevezve, a jelölteknél pedig egy elvárás van, a helyi közösségben ismert, elismert, tisztességes jelölteket kell állítani” – hangsúlyozta Botka László, Szeged szocialista polgármestere.

Gyulán a polgármesteri címért Bod Tamás, az Együtt – A Korszakváltók Pártja választókerületi elnöke indulhat, akit mind a DK, mind a szocialista párt támogat. A város tíz körzetében induló képviselőket még nem választották ki. „Akik esetleg kétkednek abban, hogy egy Fidesz-kormány és egy ellenzéki Gyula ne tudna együttműködni, mi Debrecen példáját hozzuk fel, amely 2002 és 2010 között ellentétes színű volt a kormánnyal, és a fejlődése egy pillanatra sem akadt meg. Legyen Gyula a következő jó példa” – mondta Bod Tamás.


Orosházán a szocialisták egyelőre egyedül indulnak a választásokon. A többi ellenzéki párt még nem kereste meg őket. Az MSZP polgármester-jelöltje nem zárkózna el egy együttműködéstől. „Az MSZP orosházi szervezete készen áll arra, hogy önállóan polgármesterjelöltet és mind a tíz körzetben képviselőjelölteket nevezzen meg. Azért nem tudok még neveket mondani, mert néhány napon belül lesz a taggyűlés, amely erről hivatalosan dönt. Ha ez megtörténik, akkor természetesen a neveket is nyilvánosságra fogjuk hozni. A célunk rövid és világos, ezt a mostani, fideszes városvezetést le kívánjuk váltani” – mondta Füvesi Sándor.

Orosházához hasonlóan több dél-alföldi településen a baloldali pártok közül egyelőre szintén csak az MSZP nevezte meg a jelöltjeit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!