2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Százmilliókat kaszált Karácsonyék szélsőbaloldalt támogató pártalapítványa

Komoly bevételekre tett szert a Megújuló Magyarországért Alapítvány, amely többek között a Jámbor András nevével fémjelzett, Antifa- és pedofil-ügybe keveredett Szikra Mozgalom nyári táborát és a zöldmozgalom álcája alatt egyéb szélsőbaloldali aktivistaképzőket is támogatott – tudta meg a Magyar Nemzet.

  • Százmilliókat kaszált Karácsonyék szélsőbaloldalt támogató pártalapítványa

A Karácsony Gergely-féle Párbeszéd pártalapítványa, a megalakulása, 2014 óta összesen több mint 350 millió forint bevételt könyvelhetett el főként a Párbeszéd befizetései és költségvetési támogatás címén. 

A Megújuló Magyarországért Alapítvány kasszájába ebből az összegből csak idén januárban és áprilisban több mint 55 millió forint került. 

A szervezet programjai alapján azonban jól nyomon kísérhető, hogy az aktivistaképző és álzöld rendezvényekre kaphattak jócskán támogatást külföldről is, különböző baloldali pártokhoz köthető alapítványoktól, amelyek egyik fő célja az uniós balliberális ideológia, a genderelméletek és a migráció támogatásának közvetítése a tagállamokban. Máig tisztázatlan annak a félmilliárd forintnak megfelelő összegnek az eredete is, amelyet a Megújuló Magyarország Alapítványhoz köthető Zöld Terasz Alapítvány egyik kurátora, Perjés Gábor párbeszédes önkormányzati képviselő fizetett be a Karácsony Gergely kampányát támogató 99 Mozgalom számlájára, vélhetően külföldi adományokból. 

Beszédes a lap szerint az is, hogy a Megújuló Magyarországért Alapítvány (amelynek kurátorai között ott találjuk Szabó Tímea és Tordai Bence párbeszédes országgyűlési képviselőket is) elnöke Büttl Ferenc közgazdász, aki büszkén vallja magáról, hogy az általa vezetett szervezet alapításakor a Mércében, vagyis a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom vezéralakjának tekinthető Jámbor András lapjában hozták le az első publikációit. Ez az a Soros György által is támogatott lap, amely a Budapesten, ártatlan emberek ellen elkövetett brutális támadásokat folytató Antifa-aktivisták bűncselekményeit próbálta legálisnak beállítani, mert szerintük a „nácik ellen” minden eszköz, az utcai nyílt erőszak elfogadható. 

Büttl Ferenc egyébként többfelé megfordult a baloldali térfélen, 2017-ben gazdaságpolitikai szakértőként dolgozott például Botka László szegedi szocialista polgármester mellett, később pedig tagja volt Karácsony Gergely tanácsadó testületének is. 

A Párbeszéd alapítványa mögött megjelennek a külföldi támogatók is. A szervezet legutóbb például – miközben Budapest zöldterületeinek állapota egy tragikusabb és a levegőszennyezés sem csökkent a belső kerületekben –  Karácsony Gergely fővédnökségével és a fővárosi önkormányzat támogatásával egy konferenciát és workshopot szervezett, ahol az önkormányzatok zöldpolitikáját beszélték meg a résztvevőkkel.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az esemény támogatói között volt a német szociáldemokraták szervezete, a Fridrich Ebert Alapítvány is, amely főként a kormányellenes rendezvények szervezőjeként és baloldali hálózatok építőjeként vált hírhedtté Magyarországon.

Az alapítvány jelenléte a Párbeszéd szervezetének rendezvényén nem meglepő azoknak, akik hallották azt a hangfelvételt, amelyen a Városháza-gate kapcsán megszólaló Gansperger Gyula azt fejtegeti, hogy a Friedrich Ebert Alapítvány finanszírozza a baloldali értelmiség, az ellenzéki véleményvezérek egy részét, rengeteg pénzt költve ezekre a körökre. Nem véletlen, hogy miért költ ez az alapítvány pont a magyarországi baloldalra hatalmas összegeket.

A szervezet elnöke ugyanis az a Martin Schulz, aki az Európai Parlament egykori szociáldemokrata elnökeként rendszeresen támadta hazánkat és Orbán Viktort, fő célja volt a magyar kormány megbuktatása.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

A Központi Nyomozó Főügyészségre került át a rendőrségtől Magyar Péter ügye. Péntek hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett bejelentés, miután a Ripost információi szerint Magyar Péter elvette az őt videózó egyik vendég telefonját egy szórakozóhelyen, majd a Dunába dobta azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!