2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Százezrekkel kevesebb voksot kapott az ellenzék

  • Százezrekkel kevesebb voksot kapott az ellenzék

Padlóra küldte a baloldali pártokat a vasárnapi európai parlamenti választás: a Jobbik és a Momentum egyetlen képviselői helyet sem szerzett, az MSZP, amely 2019-ben a Párbeszéddel együtt jutott egy mandátumhoz, idén, a Demokratikus Koalícióval szövetségben – amely legutóbb két helyet szerzett – mindössze két képviselői helyet kapott, azt is a DK emberei töltik be. Azaz 

a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség együttvéve egy helyet elveszített az EP-választáson.

A szavazati arányokat tekintve az látszik, hogy a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség idén együtt mindössze valamivel több mint 336 ezer voksot kapott, míg 2019-ben a DK 557 ezer, az MSZP–Párbeszéd együttműködést pedig 229 551-en támogatták. Vagyis

a három pártra együtt öt éve több mint 786 600-an szavaztak, ezzel szemben idén ennek kevesebb mint felét kapták.

 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!