2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Szávay: Az ellenzéki együttműködés nem jelenti, hogy egyetértünk

Nem érdek hanem értékalapú együttműködés van az ellenzéki pártok között-állítja a DK. A Jobbik összefogásért felelős politikusa Szávay István a Magyar Narancs szerint viszont a nagymamájához is fohászkodott amiért egy asztalhoz ült a baloldali pártokkal.

  • Szávay: Az ellenzéki együttműködés nem jelenti, hogy egyetértünk

Az első sorban ült Gyurcsány Ferenc a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén. A DK-s politikus mellett megjelent Szávay István is. A Jobbikos politikus azért vett részt az eseményen mert ő képviselte pártját az ellenzéki összefogás lebonyolításában.

"Ó, kedves, drága nagymamám, remélem, hogy onnan fentről az égből nem látod, hol vagyok és mire készülök."

– Fohászkodott még tavaly májusban a Szávay István miközben az ellenzéki delegációk tagjai a budapesti jelöltekről szóló tárgyalásra készültek – így irt a Magyar Narancs az ellenzéki együttműködésről. A lap kitér arra is, mindezt a Jobbikos politikus az MSZP Villányi úti pártközpontjában a fővárosi szocialista elnök, Molnár Zsolt irodájában, a Horn Gyula egykori miniszterelnököt ábrázoló, nagy méretű festmény alatt mondta.

"Szoktam fohászkodni, hiszen Istenfélő ember vagyok."

A Jóistenhez fohászkodik szövetségkötés előtt árulta el híradónknak a Jobbik szóvivője.

"Jelen pillanatban az ellenzéknek más lehetősége nincs mit, hogy koordináljon egymással együttműködjön egymással és a választók is ezt szeretnék. Mint már említettem a Jobbik meghallja a választók hangját és a választók akarata szerint kíván cselekedni."

- mondta Szilágyi György, a Jobbik szóvivője.

Március 15-én a baloldali pártokkal közösen lépett színpadra a Jobbik. Akkor képviselőjük azt mondta nem volt örömteli a szereplés.

"Ne gondolja, hogy nekem annyira egyszerű mondjuk Dobrev Klárával egy színpadon állni, igenis akkor nyelnem kell nagyokat, meg ki kell lépnem a komfortzónámból."

- jegyezte meg Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

"A Jóistenhez szoktunk fohászkodni nemzeti konzervatív pártként."

Szilágyi Györgyhöz hasonlóan Brenner Kolomán is a Jóistenhez fohászkodik. Ezt a párt értékrendjével magyarázza.

"Bízom abban a fohászon túl, hogy sokat tudunk tenni azért, márpedig igen, sokat tudunk tenni, az ellenzék együttműködésével leváltjuk az Orbán-rendszert."

A DK is fohászkodik az összefogás miatt, de Varjú László azt nem árulta el, hogy ő személy szerint kihez.

A Gyurcsány párt politikusa nem talált kivetnivalót abban, hogy ismét összefogjanak a Jobbikkal.

Szávay István közben közösségi oldalán éppen a DK aktivistáit kritizálja. A Gyurcsány párti szimpatizánsok pár napja Wass Albert csepeli szobra miatt vonultak utcára. Szávay ezzel kapcsolatban azt írta: az ilyen ügyek mellett soha nem mehetnek el szó nélkül és az ellenzéki együttműködés nem jelenti azt hogy mindenben egyetértenek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Mária olyan ember volt, aki nem csak kérdéseket tett fel, hanem segített megoldásokat keresni - mondta Kopp Mária Emlékév záró eseményén a köztársasági elnök.
Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!