2020. október 19.,
hétfő, Nándor napja

Szávay: Az ellenzéki együttműködés nem jelenti, hogy egyetértünk

Hír TV

2020. január 13., hétfő 17:12

Nem érdek hanem értékalapú együttműködés van az ellenzéki pártok között-állítja a DK. A Jobbik összefogásért felelős politikusa Szávay István a Magyar Narancs szerint viszont a nagymamájához is fohászkodott amiért egy asztalhoz ült a baloldali pártokkal.

Az első sorban ült Gyurcsány Ferenc a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén. A DK-s politikus mellett megjelent Szávay István is. A Jobbikos politikus azért vett részt az eseményen mert ő képviselte pártját az ellenzéki összefogás lebonyolításában.

"Ó, kedves, drága nagymamám, remélem, hogy onnan fentről az égből nem látod, hol vagyok és mire készülök."

– Fohászkodott még tavaly májusban a Szávay István miközben az ellenzéki delegációk tagjai a budapesti jelöltekről szóló tárgyalásra készültek – így irt a Magyar Narancs az ellenzéki együttműködésről. A lap kitér arra is, mindezt a Jobbikos politikus az MSZP Villányi úti pártközpontjában a fővárosi szocialista elnök, Molnár Zsolt irodájában, a Horn Gyula egykori miniszterelnököt ábrázoló, nagy méretű festmény alatt mondta.

"Szoktam fohászkodni, hiszen Istenfélő ember vagyok."

A Jóistenhez fohászkodik szövetségkötés előtt árulta el híradónknak a Jobbik szóvivője.

"Jelen pillanatban az ellenzéknek más lehetősége nincs mit, hogy koordináljon egymással együttműködjön egymással és a választók is ezt szeretnék. Mint már említettem a Jobbik meghallja a választók hangját és a választók akarata szerint kíván cselekedni."

- mondta Szilágyi György, a Jobbik szóvivője.

Március 15-én a baloldali pártokkal közösen lépett színpadra a Jobbik. Akkor képviselőjük azt mondta nem volt örömteli a szereplés.

"Ne gondolja, hogy nekem annyira egyszerű mondjuk Dobrev Klárával egy színpadon állni, igenis akkor nyelnem kell nagyokat, meg ki kell lépnem a komfortzónámból."

- jegyezte meg Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

"A Jóistenhez szoktunk fohászkodni nemzeti konzervatív pártként."

Szilágyi Györgyhöz hasonlóan Brenner Kolomán is a Jóistenhez fohászkodik. Ezt a párt értékrendjével magyarázza.

"Bízom abban a fohászon túl, hogy sokat tudunk tenni azért, márpedig igen, sokat tudunk tenni, az ellenzék együttműködésével leváltjuk az Orbán-rendszert."

A DK is fohászkodik az összefogás miatt, de Varjú László azt nem árulta el, hogy ő személy szerint kihez.

A Gyurcsány párt politikusa nem talált kivetnivalót abban, hogy ismét összefogjanak a Jobbikkal.

Szávay István közben közösségi oldalán éppen a DK aktivistáit kritizálja. A Gyurcsány párti szimpatizánsok pár napja Wass Albert csepeli szobra miatt vonultak utcára. Szávay ezzel kapcsolatban azt írta: az ilyen ügyek mellett soha nem mehetnek el szó nélkül és az ellenzéki együttműködés nem jelenti azt hogy mindenben egyetértenek.

Hír TV