2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Szanyi Tibor odaszólt a Demokratikus Koalíciónak

"Ha a programjukban azt hirdetik, hogy fizessenek a gazdagok, akkor legyenek ők az elsők, akik ezt megteszik." Így szúrt oda Szanyi Tibor a DK-nak az ATV-ben. A Demokratikus Koalíció új mottója ugyanis a ,,Fizessenek a gazdagok!" lett. Szanyi Tibor emellett az ATV műsorában azt sérelmezte, hogy Magyarországon nincsen ezer-eurós minimálbér. Erről heves vita robbant ki a stúdióban.

  • Szanyi Tibor odaszólt a Demokratikus Koalíciónak

,,Fizessenek a gazdagok és vegyék tudomásul, mi pedig vissza fogjuk venni az ország irányításának lehetőségét, jogát és hétköznapi gyakorlatát" - ezt Gyurcsány Ferenc mondta politikai évadnyitó beszédében. A DK ugyanis a gazdagokat adóztatná meg a legjobban, ha kormányra kerülne. A párt új mottója is az: ,,Fizessenek a gazdagok!"

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom pártelnöke ezek után arra szólította fel a DK politikusait, hogyha a gazdagok fizessenek akkor legyenek ők az elsők, akik ezt megteszik.

Ezután fordult heves vitába az ATV műsora. Szanyi Tibor a többi szereplőnek ugyanis azt kezdte bizonygatni, hogy Magyarországon reális elvárás lenne az ezereurós minimálbér.

A beszélgetésben részt vevő három újságíró azzal próbálta meggyőzni az ISZOMM pártelnökét, hogy nem tudna minden vállalkozás 400 ezer forintos minimálbért megfizetni az alkalmazottainak.

"Bárkinek öt perc alatt, tíz perc alatt levezetem kockás füzeten, hogy miért minimálbér az a bizonyos ezer euró amiről mi beszélünk” - hangoztatta a pártelnök.

Szanyi Tibor egyre hangosabban érvelt kijelentése mellett. A szomszédos országokat hozta fel példának, vitapartnerei szerint viszont nem lehet velük a magyar gazdaságot összehasonlítani.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!