2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Szanyi: Nincs esélye egy ballib-neolib-újnáci-zöld keveréknek

Hétfőn volt egy érdekes műsor a Klubrádióban, amely döntően az idei évi, október 11-i, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi országgyűlési választásról szólt – írja Szanyi Tibor, az IgenSzolidaritás alelnöke és miniszterelnök-jelöltje. Szanyi szerint Bolgár György egy igazi neonáci aktivista szerepébe ugrott, s ahogy az egyik beszélgetőpartnere szemére is vetette, védte a védhetetlent, vagyis az ellenzéki összefogást.

  • Szanyi: Nincs esélye egy ballib-neolib-újnáci-zöld keveréknek

Szanyi Tibor szerint a műsorban „Drábabolgárúr tolta az összefogásos mantrát, ami technikailag nyilván magyarázható, csak éppen maga a zsákutca”. 

A szocialistákat nemrég otthagyó Szanyi Tibor feltette a kérdést:

„Mi a francból gondoljuk, hogy ha 10 éve nem sikerült egyik törpepártnak sem egy világos, szerethető politikával az élre jutnia, akkor egy ballib-neolib-újnáci-zöld keverék iránt majd kitör a közéleti rajongás”?

Mint írja, a tavalyi budapesti és megyeszékhelyi önkormányzati sikerek valóban adhatnak reményt, de csak a politikai vakoknak. Az önkormányzati térségek és az országgyűlési körzetek ugyanis gyökeresen eltérnek.

 
Szanyi Tibor, az ISZOMM alelnöke
 

 Szanyi szerint „arról van szó, hogy sem a DK-nak, sem a Momentumnak, sem az LMP-nek, sem a Párbeszédnek, sem a Liberálisoknak gyakorlatilag egy megveszekedett emberük sincs a kistelepülések világában, s a Jobbiknak vagy az MSZP-nek is alig, ha egyáltalán”. Mint írja, „nem volt véletlen Setét Jenő polgári aktivista kifakadása, hogy a magát ellenzéknek mondogató asztaltársaság azt a helyzetet tolja a cigányok képébe, hogy ebben a térségben választhatnak a Fidesz és a Jobbik közül”.

– A Második Világháború után a náci rohadékok elvegyülni próbáltak szerte a világon, senki becsületes embernek nem jutott eszébe megbocsátani nekik, mondván hogy lám, a leverésük után éveken át egy rossz szavuk sem volt, sőt, elindultak egy polgári pályán, újabb esélyt érdemelnének stb., nem, Gyuri! Nem volt ilyen. Egyenként vadászták le őket – zárja írását az IgenSzolidaritás alelnöke, hozzátéve, Tóth Ádám, Szanyi pártjának jelöltje nemcsak a náci figurát, hanem a hasonszőrű Fidesz jelöltjét is le fogja verni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!