2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Belföld

Szanyi nem zárta ki az összefogást Bajnaival

Szanyi Tibor szerint nem zárható ki, hogy az MSZP idővel összefogjon Bajnai Gordonnal, és hogy akár miniszterelnök-jelöltként is támogassák. A szocilista politikus erről a Hír TV Rájátszás című műsorában beszélt csütörtök este.

Nem zárta ki az MSZP elnökségi tagja, hogy összefognak Bajnai Gordonnal, és akár miniszterelnök-jelöltként is támogatják. Szanyi Tibor a Rájátszásban kijelentette: egyetlen szocialista szimpatizánst sem beszélne le arról, hogy október 23-án elmenjen a Milla rendezvényére.

Mint fogalmazott: „új műsort írunk, és ahogy ezt a hazai zenei tradíciók is mondják, új műsorhoz új férfi kell, ez a mi álláspontunk”. Szanyi szerint aki vállalni tudja a programjukat, az bármiféle szerepet vállalhat a megvalósításában. „2013 vége, tehát egy év múlva lesz az a pillanat, amikor eldöntjük, ki legyen a fővezér” – jelentette ki a baloldali politikus.

A Nol.hu információi szerint csütörtök délután Bajnai Gordon vezetésével megalakult a Haza és Haladás Egyesület, az alapítók között van Oszkó Péter és Balázs Péter, a Bajnai-kormány pénzügy- és külügyminisztere, Szigetvári Viktor, aki az MSZP kampányfőnöke volt 2006-ban és 2010-ben, Felcsuti Péter, a Bankszövetség korábbi vezetője, valamint Vörös T. Károly, a Népszabadság egykori főszerkesztője.

Korábban megírtuk, hogy a baloldalon többen kételyekkel fogadták Bajnai visszatérését, hangoztatván: a Millának nehéz lesz szakítania az elmúlt húsz év hibáival egy olyan szónokkal, aki a rendszerváltás nyertese. Az MSZP-ben – abban a pártban, amelyik szavazataival támogatta Bajnai kormányzását – érdeklődve várják az október 23-ai szónoklatot.

Az is felmerült, hogy az MSZP buszokkal szállítaná szimpatizánsait a rendezvényre, ezt  azonban – mint beszámoltunk róla – sokan lemondják, mert a szerveződés vezetője élesen bírálta a szocialisták kormányzását.

Imre, te mit tennél? – a Magyar Nemzet vezércikke arról, hogy miképpen készülődik az ellenzék baloldali része az október 23-ai nemzeti ünnepre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!