2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Szánthó Miklós: Donald Trump tudna békét teremteni Ukrajnában

Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke az az erős vezető, aki képes lenne békét teremteni Ukrajnában is, ezért közös, magyar és amerikai jobboldali érdeknek tartja, hogy jövő novemberben váltás legyen a Fehér Házban.

  • Szánthó Miklós: Donald Trump tudna békét teremteni Ukrajnában

Az Origo hírportál a pénteken megjelent interjúban utalt arra, hogy Szánthó Miklós, a magyarországi CPAC Hungary konferencia főszervezője múlt héten Washingtonban tárgyalt az Egyesült Államok legnevesebb "konzervatív agytrösztjeinek" vezetőivel és kongresszusi képviselőkkel.

Arra a felvetésre reagálva, hogy korábban kijelentette, meg kell valósítaniuk "a liberálisok rémálmát, a konzervatív erők nemzetközi összefogását", a főigazgató azt mondta: az elmúlt hét tapasztalatai alapján egyértelműen úgy tűnik, hogy ez a "rémálom" egyre inkább valósággá válik.

Szánthó Miklós kifejtette, az ijesztgetés helyett a munkára helyezik a hangsúlyt, hogy a közeljövőben valóban megvalósítsák azt, amitől a liberálisok a legjobban tartanak.

"Nincs ugyanis, ami jobban frusztrálja a globalista-progresszív oldalt annál, minthogy a nemzeti erők összekapaszkodnak és együttes erővel veszik fel a küzdelmet velük szemben. Ez a liberális őrület ugyanis mindenhol ugyanazokat az alapértékeket támadja, ugyanazokat a kihívásokat állítja elénk, legyen szó az illegális migráció támogatásáról vagy a gyerekek genderügyi agymosásáról" - fogalmazott.

Hozzátette: bármerre is nézünk a nyugati világban, azt látjuk, hogy a liberálisok az "Isten, haza, család" szentségének lerombolását vették a fejükbe. Úgy gondolják, utalt a liberális oldalra, hogy a morális fölény náluk van, de ezzel a "progresszív gőggel" szemben mindenhol erősödik az ellenállás.

Azt mondta, Trump példája is csak azt támasztja alá, hogy a baloldal semmitől sem fél jobban, mint az igazságtól. Hű segítőjükké azok a magukat filantrópnak nevező politikai aktivistavezérek szegődtek, mint amilyen Soros György vagy fia is, akik több milliárd dollárnyi pénzt fektettek az érzékenyítésnek nevezett "politikai agymosó-kampányokba" - mondta.

Szánthó Miklós úgy látja, a józanságra vágyó amerikaiak és európaiak tömegeit, akik biztonságban és múló divathóbortok káros befolyásolása nélkül akarják felnevelni gyermekeiket, nem ejti foglyul ez az ideológia.

A konzervatív jobboldal szerte a világon pontosan ugyanazt akarja, amit a józan emberek, így "a mi legfőbb erőforrásunkat ők jelentik" - jelentette ki.

A globalistákkal szembeni küzdelmet egyáltalán nem tartja elveszettnek. Úgy véli, választók tíz- és százmilliói várnak valódi konzervatív ajánlatra világszerte.

Szánthó Miklós kiemelte: az a feladatuk, hogy "világszerte hasznos cselekvői legyünk egy új, konzervatív reneszánsznak", ahol az LMBTQIA+-őrület "hamis bálványait ledöntik a józan polgárok", és visszaadják az életet a normalitásnak.

"Ahhoz hogy ide elérjünk, még rengeteget kell dolgoznunk a nemzetközi jobboldali összefogáson" - vélekedett, jelezve ugyanakkor, hogy "ajánlatként" itt van a magyar példa.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kitért arra, a mostani amerikai látogatásakor megerősödött benne, hogy igazából "két Amerika" van: egy szó szerint is alvó ügynökhálózat, a Biden-rezsim és elitjei, valamint a hit erejében, a munka nemességében, a család szentségében élő Egyesült Államok.

Szólt arról is, hogy az illegális bevándorlás elleni fellépéssel kapcsolatban texasi partnereik érdeklődve hallgatták a magyar határvédelem tapasztalatait és hatékonyságát. A családpárti republikánus kongresszusi képviselők pedig elismerően szóltak a magyar család- és gyermekvédelem irányáról.

"Az igazi Amerikában sok barátunk van, csak meg kell találnunk őket" - mondta.

"Ukrajnát és Oroszországot rá kell kényszeríteni a tűzszünetre és a béketárgyalásokra", amire csak egy erős Amerika képes - hangoztatta Szánthó Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.
Napindító - Metafizika napjainkban

Napindító - Metafizika napjainkban

Ha felfejtjük a világ rétegeit, képesek leszünk egyensúlyt teremteni és rendet tenni a káoszban. Ehhez nyújtanak segítséget az itt kiállító alkotók – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a Metafizika című kiállítás megnyitóján pénteken Szentendrén. Most a Mank galériában, Sárkány Győzővel Illés Peti beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!