2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Számvevőszéki vizsgálat Szegeden

Hír TV

2019. szeptember 27., péntek 15:25

Számvevőszéki vizsgálatot kezdeményezett a Miniszterelnökség a szegedi önkormányzattal szemben. Szeged városa ugyanis 16,2 milliárd forintot kapott a kormánytól egy sportuszoda építésére, de a pénzt egy kereskedelmi bank számláján tartotta, nem pedig a törvényi előírás szerint a Magyar Államkincstárban. A szegedi Fidesz alelnöke szerint az eset példátlan a Modern Városok Program történetében.

Szeged szocialista vezetése az uszodára kapott 16,2 milliárd forintot nem a törvény által előírt államkincstári számlán, hanem egy kereskedelmi bankban tartotta. A Miniszterelnökség korábban már felszólította Botka Lászlóékat, hogy a város tartsa be a törvényt, de az önkormányzat eddig ennek nem tett eleget. A városháza közleményben azt írta, az állami támogatást a kormány kérésének megfelelően átutalja majd a Magyar Államkincstárnál elkülönített számlájára. A szegedi Fidesz alelnöke szerint a törvény alapján ezt már tavaly decemberben meg kellett volna tenni.

A Miniszterelnökség szerint a szegedi városvezetés átláthatatlanná tette a támogatás felhasználását, ami felveti annak gyanúját, hogy a város vezetése másra fordította az összeget. A tárca emellett azt is kifogásolja, hogy a önkormányzat a vonatkozó jogszabályi előírások ellenére nem küldte meg a beruházással kapcsolatos kötelező elszámolást sem, ezért kezdeményezték, hogy az ÁSZ indítson vizsgálatot az ügyben.

Hír TV