2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Száműznek számos boltot a Nyugati és Keleti aluljáróban

Folyamatosan zárnak be a különböző boltok a Nyugati és a Keleti aluljáróban, miután a MÁV felmondta ezek szerződéseit. A közlekedési vállalat szerint erre azért volt szükség, mert a kiszolgálóhelyiségek már nem a megfelelő színvonalon működtek és a látképet is rontják. Bontásuk májusban kezdődhet meg.

  • Száműznek számos boltot a Nyugati és Keleti aluljáróban

A legtöbb bolt már végleg bezárt a Nyugati aluljáróban. A MÁV Zrt. 2017. év végén felmondta a bérlemények szerződéseit. A cél a látkép javítása, illetve az előnytelen megállapodások megszüntetése volt. A Keleti pályaudvar bérleményeinek szerződését már idén mondták fel, ezek lejártával az összes bolt bezár. Az új kiszolgálóhelyiségek kialakítása nyáron kezdődhet meg.

„Összesen 12 bérlemény bérleti szerződését mondta fel a vasúttársaság, itt mindaddig maradnak a bérlők, amíg a felmondási idő tart, 30-60-90 napig, mindig a szerződésnek megfelelően – ismertette Biber Anett, a MÁV Zrt. szóvivője. – Továbbra is lesznek olyan lehetőségek, hogy ételt-italt, vagy újságot lehet vásárolni. Azokat a bérleményeket mondta fel a vasúttársaság, amelyeknek vagy a látképe, vagy a szolgáltatási színvonala nem volt megfelelő.”

A két fővárosi vasútállomással együtt 50 vidéki is megújul. A nem használt épületeket lebontják majd, a megfelelő kihasználtságúakat pedig korszerűsítik. „Annyit lehet tudni biztosan, hogy elindult végre ez a folyamat és szándék van a folytatásra” – tette hozzá a MÁV-szóvivő.

A vendéglátóhelyekkel egy időben a mellékhelyiségeket is felújítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!