2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Híradó 23:00

Belföld

Számos Nógrád vármegyei faluban megugrott a népesség

Az elmúlt öt év átlagában számos Nógrád vármegyei faluban megugrott az életvitelszerűen ott élők száma, azonban az ingatlanárak egyelőre még nem ugrottak meg drámaian.

  • Számos Nógrád vármegyei faluban megugrott a népesség

Miután több Budapest-környéki település is kitette a "betelt" táblát, újabb helyeket keresnek a fővároson kívüli életteret keresők.

A Belső-cserháti Herencsény már több mint egy órányi távolságra van Budapesttől, mégis többen választják mostanában lakóhelyként. Tavaly óta több mint 5%-kal emelkedett az itt élők száma, 577-en lakják.

Őrhalomban több mint 4%-kal nőtt a népesség tavaly, öt év átlagában pedig 9,9%-kal választották többen lakhelyül, mint korábban.

Közeledve Budapesthez, a 2-es út mellett Berkenyén több mint 16%-kal többen laknak most mint öt éve, a legnépszerűbb kistelepülés Pusztaberki lett: 45%-kal emelkedett a lakónépesség. A korábban elnéptelenedő kis falut ma 198 ember lakja.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!