2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Történelem a Maros sodrásában 03:00

Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Böjte atya Sepsiszentgyörgyön jártak + videó

Azt szokták mondani, a hit nem könnyebbé teszi a dolgokat, hanem lehetségessé - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán vasárnap megjelent videóján.

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Böjte atya Sepsiszentgyörgyön jártak + videó

A tárcavezető - a Déli harangszó Böjte Csaba testvéréknél, Erdélyben felirat alatt közölt videóban - úgy folytatta: a "hit abban, hogy amit jószándékkal egymásért és önmagunkért keményen dolgozva megtesszük, annak van értelme és sikeres lesz". "Hit abban, hogy mi emberek, végső soron összetartozunk" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy Hunyadi János példája arra tanít, hogy meg kell védenünk azt, ami a miénk. "Ki kell állnunk egymásért akkor is, amikor úgy látszik, nincs esély a győzelemre és minden elveszett, mert nagy túlerő ellen kell helytállni. Ha bátor és emberséges emberek vállalják a küzdelmet és bízva a Jóistenben összeadják, amijük van, erőt, tehetséget, tudást és bátorságot, mindig lehet győzni" - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

"Hunyadi János és Csaba testvér rendtársa, az obszerváns ferences Kapisztrán Szent János össze tudta hozni az itt élő népeket egy csapatba, egy seregbe, hogy megvédjék otthonukat a hódítók ellen. Küzdelmükre ma is emlékeztet szerte Európában és mindehol a világon, ahol keresztények élnek, az imádságra hívó déli harangszó" - mutatott rá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

"Erre tanít minket a futball is. Megmutatja, hogy csak azok tudnak kiállni versenyezni, akik alaposan felkészülnek" - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Déli harangszó mozgalom - gyermekek labrarúgó mérkőzéseivel egybekötött - erdélyi rendezvényén készült videóban.

Nyitókép: Facebook - Szalay-Bobrovniczky Kristóf

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!