2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A magyar kormány és a magyar emberek a békében érdekeltek + videó

A magyar kormány és a magyar emberek a békében érdekeltek. A magyar honvédség képes megteremteni és megvédeni a békét - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter hétfőn a Veszprém vármegyei Hajmáskéren, a Nullponti Lő- és Gyakorlótéren, egy páncéltörő-képesség hatásbemutató gyakorlat előtt.

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A magyar kormány és a magyar emberek a békében érdekeltek + videó

Hozzátette, hogy soha nem látott társadalmi, politikai és pénzügyi támogatás áll a magyar honvédség rendelkezésére, hogy végrehajtsa azokat a feladatokat, amelyeket a korábbi években kijelöltek számára.

Bizonyítani tudjuk, hogy eredményesen fel tudunk lépni a legerősebb páncéltörő erők ellen is - húzta alá a miniszter.

Szavai szerint sokat beszélnek arról, hogy a modern háborúban már minden a drónokon múlik, "megváltozott a csatatatér", ám - mint mondta - ez nem így van, hiszen a legfélelmetesebb fegyver továbbra is a harckocsi marad, a harckocsik leküzdése továbbra is "kiemelt feladata minden haderőnek, amely komoly, elrettentő erőt akar képviselni". A magyar honvédség nagyon komoly mérföldkőhöz érkezett ma, bizonyítani tudjuk, hogy a páncélozott erők ellen hatékonyan fel tudunk lépni - mutatott rá a miniszter.

Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke elmondta, hogy a magyar honvédség az orosz-ukrán háborúból levont tanulságok alapján beszerzett új eszközök és a régi páncéltörő eszközök harmonizációját mutatja be a gyakorlaton.

A páncéltörő képesség kialakítása az első lépés, a második lépés az lesz, amikor a pilóta nélküli eszközöket nemcsak célfelderítésre, hanem páncélozott célok megsemmisítésére használják. A harmadik lépés, amikor a pilóta nélküli eszközök elleni védelmet mutatjuk be, a negyedik pedig a tevékenység összehangolása - közölte.

Minden honvédségnek, így a magyarnak is rendelkezni kell olyan páncéltörő képességgel, amely képes minél távolabbról pusztítani, megsemmisíteni a harckocsikat annak érdekében, hogy az adott védelmi vonal ép maradjon - tette hozzá.

Böröndi Gábor hangsúlyozta: a magyar honvédség ma azt bizonyítja, hogy a haderőfejlesztési program során beszerzett eszközök használatát miként sikerült begyakorolni, egyúttal a magyar emberek megnyugtatása a cél, annak bizonyítása, hogy biztonságban vannak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A békepárti erők EP-győzelme megállíthatja a háborús pszichózist Nyugat-Európában?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!