2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A Lynx gyalogsági harcjármű a magyarországi gyártás miatt tulajdonképpen „hazai termék" + videó

Fontos állomásához érkezett a magyar haderő fejlesztése azzal, hogy új harcászati eszközök, Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kerülnek a régi, orosz gyártmányú BTR-ek helyére - mondta a honvédelmi miniszter kedden a Pest vármegyei Tatárszentgyörgyön.

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A Lynx gyalogsági harcjármű a magyarországi gyártás miatt tulajdonképpen „hazai termék

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a most rendszeresítendő Lynx (Hiúz) páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezetői gyakorlatán beszélt a tatárszentgyörgyi lőtéren.

Azt mondta: a páncélozott járművek, amelyek a gyakorlaton részt vesznek, nemcsak a Magyar Honvédség kötelékében, hanem a világon is új technológiát képviselnek. Egyedülállónak nevezte azt a szolgálatot, amelyet a katonák végeznek, megtanulják vezetni az új harcjárműveket és kifejlesztik hozzájuk a harceljárásokat is, amelyeket addig gyakorolnak, amíg készség szintig jutnak el. A Lynxet 2023 végétől már Magyarország is gyártja, legurult az első harcijármű a zalaegerszegi gyár gyártósoráról - emlékeztetett a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: bár a Lynxet a német Rheinmetall vállalat fejlesztette ki, a magyarországi gyártás miatt tulajdonképpen "hazai termék". Közölte: nagyon büszke az újonnan bevonult magyar fiatalokra, akik ezekhez a járművekhez most alakítják ki a harcászati technikákat. Az újonnan bevonultakkal és a már korábban szolgáló katonákkal sikerült egy teljes zászlóaljat felállítani - tette hozzá.

Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese elmondta: 2023-ban kezdődött meg a Lynx harcijárművek szállítása a Magyar Honvédségnek, a Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár kötelékébe, akkor indult a toborzás is az új harci eszközökhöz. Értékelése szerint a Lynx-zászlóalj jó úton jár ahhoz, hogy nemcsak a Magyar Honvédség legjobban felszerelt, hanem legjobban kiképzett alakulata is legyen.

 

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!