2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Szakorvosok segíthetik a háziorvosokat

Csoportpraxisokat hoznának létre az alapellátásban, vagyis a háziorvos mellett egyéb szakorvosok is dolgoznának – jelentette be a humán miniszter a köztévén.

  • Szakorvosok segíthetik a háziorvosokat

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta, hogy az alapellátás fejlesztésével vennének le terheket a sürgősségi osztályokról.

„Ez azt jelenti, hogy a háziorvosok mellett dolgoznának olyan orvosok, akik egy-egy területen rendelkeznek szakértelemmel. Így például dietetikus, mentálhigiénés szakember, gyógytornász is dolgozhat egy munkacsoportban” – nyilatkozta a miniszter.

A tárcavezető szerint a túlterheltség megszüntetéséhez eszközöket és gépeket kell adni az alapellátásban dolgozóknak, valamint megteremteni annak lehetőségét, hogy a háziorvos elektronikus úton konzultálhasson egy-egy esetről egy kórház sürgősségi osztályával. A Magyar Orvosi Kamra szerint is csak az újabb források bevonásával lehet az alapellátásban dolgozókat tehermentesíteni.

„Az elmúlt években számos alkalommal elmondtuk, hogy van bizonyos számú beteg és bizonyos számú orvos, a kettő hányadosa fogja megadni, hogy egy orvosra hány beteg jut – mondta Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. –  Ha összeállítunk néhány orvost, attól nem lesz egy orvosra kevesebb páciens. Úgy gondoljuk, hogy a csoportpraxis kérdése önmagában a háziorvos hiányt nem tudja megoldani.”

Éger úgy véli, hogy az alapellátás anyagi pozícióit kell javítani, továbbá biztos jogi hátteret kell teremteni, ez a két kulcsa az alapellátás jövőjének.

Közben Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette: 3 helyett 4 súlyponti kórház lesz a fővárosban, a negyedik intézmény a Szent János Kórház lesz.

A kormány 495 millió forintot biztosított a tervezésre. Ezzel egy sürgősségi ellátással is rendelkező, több mint 500 férőhelyes, könnyen megközelíthető, modern kórház építése, újjáépítése kezdődhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!