2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Belföld

Szakértőink elemezték a miniszterelnök Tusnádfürdőn megtartott beszédét

Orbán Viktor beszéde olyan bel- és külpolitikai kérdéseket érintett, amelyeket talán még nem hallhattunk állami vezetőtől – így értékelte a kormányfő beszédét ifjabb Lomnici Zoltán.

  • Szakértőink elemezték a miniszterelnök Tusnádfürdőn megtartott beszédét

Az alkotmányjogász a Kína-Amerika között zajló konfliktus lebonyolításának módját a legérdekesebbnek nevezete.

,,Az Egyesült Államok pozícióját feszegette egy olyan szempontból, hogy a Kínához való viszonyulását azt teljesen újra kellene értelmezni" - mondta ifjabb Lomnici Zoltán.

Ifjabb Lomnici Zoltán szerint bár jelenleg az Egyesült Államok az egyetlen olyan ország, amely a világ bármely területén lokális katonai csapást tud mérni, a legnagyobb hadserege Kínának van. Az alkotmányjogász szerint így értelmezendő Orbán Viktor azon kijelentése, miszerint a szemben álló felek nem a szándékokból, hanem a képességekből látják egymást.

,,A relatív európai gyengeség, majd az erre adott európai integrációs válasz juttatta el Európát ahhoz a hedonista, hogy is fogalmazott, hedonista pogány léthez, amit valójában maga teremtett meg annak idején ott az 1600-as évek végén, 1700-as évek elején.” - ezt már Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója mondta.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint az európai parlamenti választások végeredménye ebben meghatározó szerepet játszhat. 

"El fog dőlni, hogy a globalista politikai erők vagy a nemzetállamokat támogató főként jobboldali politikai erők kerülnek-e túlsúlyba és ez alapjaiban fogja meghatározni majd az európai politikát, mert látjuk, hogy az Európai Parlament folyamatosan hatásköröket akar elvenni a tagállamoktól.” - reagálta Deák Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!