2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Belföld

Szájkarate a parlamentben: Orbán Viktort támadta az ellenzék + videó

Az orosz elnökkel való találkozásáról és az ENSZ közgyűlésének tűzszünetre vonatkozó határozatáról is kérdezték a miniszterelnököt a parlamentben az azonnali kérdések órájában. Orbán Viktor kiemelte: Magyarország békepárti álláspontot képvisel és a terror minden formáját elítéli.

  • Szájkarate a parlamentben: Orbán Viktort támadta az ellenzék + videó

"Miközben kárpátaljai magyarok esnek el a fronton, ön azzal az emberrel parolázik Kínában, aki felelős a halálukért. Rég látott ekkora árulást a magyar nemzet" - az orosz elnökkel való találkozása miatt vonta kérdőre a Momentum politikusa Orbán Viktort a parlamentben. Bedő Dávid egyenesen árulással vádolta meg a miniszterelnököt.

"Sajnálom, hogy az önök pártja háborúpárti, és miután háborúpárti, csak veszélyt hoz a kárpátaljai magyarokra. Ezért azt javaslom, hogy ha már ön tudatában van annak, hogy magyarok is meghalnak Kárpátalján, támogassa Magyarországnak azt a külpolitikáját, amely arra törekszik, hogy minél hamarabb tűzszünet és béke legyen! Csak így lehet megmenteni a magyar és a nem magyar életeket"

- válaszolta a momentumos politikusnak a kormányfő. Az ellenzéki képviselőnek azonban nem tetszett a válasz, így még messzebb ment:

"Ha már elment Kínába, hogy fényesre törölgesse Putyin hátsó felét, akkor legyen annyi magában, hogy ad egy egyenes választ" - így kelt ki magából Bedő Dávid, akit az Országgyűlés alelnökének kellett lecsillapítania.

"A harmadik világháború robbanhat ki, hogyha nem áll le az izraeli hadsereg, ezt kell megérteni, és ezért volt az ENSZ határozata tökéletes, amely azonnali tűzszünetet szorgalmaz" - ezt pedig Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke mondta.

"Magyarország éppen azért dolgozik, hogy a konfliktusból ne legyen államközi konfliktus"

- felelte a képviselőnek Orbán Viktor.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra is, hogy a háborús területen magyar túszok is vannak, az ENSZ határozatában pedig a magyar kormány kérése ellenére sem rögzítették az ő elengedésüket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!