2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

„A valódi kommunisták fedésben takargatják érzelmeiket”

Szájer József az Európai Néppárton belüli harcok kulisszái mögé is betekintést nyújtott a hír TV múlt héten újraindult, Péntek 9 című műsorában, amelyben Gajdics Ottó és Szentesi - Zöldi László kérdezték a Fidesz EP képviselőjét, az Európai Néppárt alelnökét.

  • „A valódi kommunisták fedésben takargatják érzelmeiket”

„Ön egy kommunista. Az ön elvtársai tették tönkre az én hazámat. Van önnek bőr a képén, hogy minket demokráciából és jogállamiságból oktasson ki?” – ezeket a szavakat Szájer József címezte képviselőtársának az Európai Parlament keddi vitájában. Szájer József az Európai Néppárt egyik alelnöke, aki az EP jogi és külkereskedelmi bizottságában is fontos szerepet vállal.

„Régóta a bögyömben volt ez a kommunista hölgy” – kezdte a beszélgetést Szájer József, aki saját korábbról ismert mérsékelt stílusát elfeledve, szenvedélyesen vesz részt a Fideszt ért támadások hárításában. Megjegyezte, hogy korábban más volt Nyugat-Európában kommunistának lenni, ma ezek az emberek - egy eleve privilegizált helyzetből - telekiabálják a világot azzal, hogy mi minden történik Magyarországon. Egy ponton átbillent ez a dolog és betelt a pohár Szájer Józsefnél is.

Az alapvető helyzetet mutatja, hogy igazából a valódi kommunisták „fedésben”, északi zöldek és egyéb hasonló álnevek alatt takargatják valódi érzelmeiket. Ez az álszentség, az ebből eredő felsőbbrendű kioktatás és arrogáns politizálási stílus adja a politikai és ideológiai hátterét a Sargentini-jelentést készítő erőknek. Szájer József szerint a jelen helyzet azonban más, hisz mindez fokozott figyelmet kapott. Az ide vezető folyamatok azonban lassan 8 éve folynak az Európai Unióban a Néppárt alelnöke szerint.

„Teleszájjal kiáltanak jogállamot, és mégis csalásra volt így is szükségük az akaratuk átviteléhez” – jelentette ki Szájer József.

Kaptunk egy térképet

Annak okaként, hogy miként kerülhet a fenti kriptokommunista képviselő és Magyarország korábbi szövetségese, a CSU-ban politizáló Manfred Weber egy platformra Magyarország meghurcolásában, a kitartó, lassan egy évtizede folyó politikai aknamunkát jelölte meg az EPP alelnöke. Ennek a végjátéka volt az elmúlt 3 év, és betetőzése lesz a májusi választás. Szájer József szerint ebben a helyzetben mintegy segítségül "kaptunk egy térképet", melyben a választópolgárok számára is világossá vált, hogy az új front nem jobb és bal, hanem a bevándorlás párti és ellenes erők közt húzódik.

„Nem akarjuk Európát átformálni, hanem magunkat akarjuk megvédeni” – mondta Szájer József, aki birodalmi rohamosztagosokhoz hasonlította a bevándorláspárti eurokratákat, ahol mintegy Han Soloként harcolnak az Ellenállás erői.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!