2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Szabó Tímea enyhítene a gyerekgyilkos anyák büntetésén

Jó magaviselet esetén 16 hónap után kiengedné a börtönből azokat az anyákat, akik megölték újszülött csecsemőjüket a baloldali összefogás országos listájának ötödik helyezettje.

Szabó Tímea indítványa lehetővé tenné, hogy egy csecsemőt szülés utáni meggyilkoló anya enyhébb büntetést kapjon, mint amilyen büntetési tétel az emberölésre vonatkozna. A jelenleg hatályos törvények szerint csecsemőgyilkosságért akár 20 év börtönt is kaphatnak a nők.

– Több mint száz évig ez a magyar jog része volt. Magyarországon az 1870-es években bevezetett Csemegi-kódexnek ez a része volt, amit '98-ban törölt el a Fidesz. Nem lehet összehasonlítani azt a bűntettet, amikor valaki előre megfontolt szándékból, aljas indokból emberölést hajt végre és egy olyan bűntettet, amit valaki egy zavart tudatállapotban, mások nyomására, mások kényszerítésére hajtott végre – vélekedett Szabó Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Honvédelmi veszélyhelyzet

A miniszteri eskütételek mellet ma szavaznak a 10. alaptörvény-módosítási javaslatról a parlamentben. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt kapcsoltuk a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!