2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Radar 23:35

Belföld

Szabálytalanul rendel állatorvosként a szigetvári polgármester + videó

Jogosulatlan állatorvosi tevékenység miatt nyomoz a rendőrség Vass Péter, Szigetvár polgármestere ellen. A városvezető egy nyilvánosságra került videóban praktizál és munkájáért pénzt fogad el. Ez pedig jogszabály ellenes.

  • Szabálytalanul rendel állatorvosként a szigetvári polgármester + videó

A videón Vass Péter Szigetvár papíron független, de az MSZP által támogatott polgármestere látható. Egy környékbeli falu gazdájától jön ki, orvosi táskájával a kezében száll be a terepjárójába. A városvezető eredetileg állatorvos, és egy beteg lovat oltott be.

Vass egyik ellenlábasa a Gyurcsány párt által támogatott Barka Tamás. Szerinte a még regnáló városvezető törvényt sértett. Főállású polgármesterként ugyanis más kereső tevékenységet nem végezhet. Ha pedig valóban feketén, zsebbe fogadott el pénzt, akkor még adócsalást is elkövetett.

Vass Pétert telefonon értük el. A videóval kapcsolatban mindössze annyit mondott: nagy része nem igaz. Hogy melyik része igaz, arra nem tért ki.

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal közérdekű bejelentés alapján az ügyben méltatlansági eljárást kezdeményezett. Emellett jogosulatlan állatorvosi tevékenység miatt vizsgálatot folytat és rendőrségi feljelentést tett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!