2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Svájcban bujkált a két ároktői rabló

Az ORFK szóvivője megerősítette, hogy a nemzetközi körözés alapján Svájcban elfogták az ároktői rablóbanda két tagját. A két férfi múlt pénteken szökött meg a házi őrizetből, azóta keresték őket. A nagy felháborodást okozott szökés miatt a Fidesz ismét szigorítaná a büntető törvénykönyvet. A súlyos életellenes bűncselekmények esetében eltörölnék az előzetes letartóztatás felső határát, a gyanúsítottaknak pedig kötelező lenne nyomkövetőt viselni. Emellett megszabnák azt is, hogy egy perben mennyi idő alatt kell elkészülnie a szakértői véleményeknek. A szocialisták a történtek miatt rendkívüli parlamenti bizottsági ülést kezdeményeztek – amit a Fidesz képviselői hisztériakeltésnek neveztek.

Üresek maradtak a kormánypárti székek a szocialisták által kezdeményezett rendkívüli bizottsági ülésen. A fideszes politikusok órákkal korábban bejelentették, hogy nem fognak elmenni. A nagyobbik kormánypárt több ponton is módosítaná a büntető törvénykönyvet, hogy ne ismétlődhessen meg a hétvégi fiaskó: a rablógyilkossággal vádolt ároktői banda két tagja házi őrizetből szökött meg. Mivel a bíróságon sokszor a szakértői véleményekre kell várni, a Fidesz határidőt szabna ezek elkészítésére. A súlyos bűncselekmények gyanúsítottjainak kötelezővé tennék az elektronikus nyomkövetőt, és a legfontosabb: a vádlottak akármeddig előzetesben maradhatnának.

Mivel csak néhány szocialista politikus volt ott, az alkotmányügyi és a rendészeti albizottságok együttes ülését nem lehetett megtartani. A szocialisták ötletcunaminak nevezték a Btk. módosításáról szóló kormánypárti javaslatot. Az Országos Bírósági Hivatal viszont egyetért a tervezett változtatásokkal.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Fővárosi Törvényszéken indul-e belső vizsgálat az ároktői banda büntetőügyének elhúzódása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szavazás

Szavazás

Karácsony Gergely szerint hadban állunk Oroszországgal. Ön háborúpártinak tartja?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!