2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Belföld

Súlyosbítást kapott a kegyetlen rablóbanda vezére

Súlyosbította a másodfokú bíróság egy kilenctagú rablóbanda vezetőjének büntetését. A többiek esetében a Nyíregyházi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Hat vádlott előzetes letartóztatásban várta a másodfokú ítélet kihirdetését, két fiatalkorú társuk szabadlábon védekezhetett. A banda a hajdú-bihari és a szabolcsi tanyavilágban rabolt, áldozataik között idős, mozgássérült emberek is voltak.

Az ügyész az elsőrendű vádlott büntetésének súlyosbítását indítványozta, a férfi ugyanis emberölés miatt feltételesen volt szabadlábon a rablások idején. A banda többi tagjánál a Nyíregyházi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

„Olyan súlyos bűncselekmények elkövetését állapították meg a vádlottak terhére, amelynek tükrében egyik vádlott esetében sem lehet azt mondani, hogy a büntetéstartamok eltúlzottak lennének” – fogalmazott Fázsi László tanácsvezető bíró.

A Nyíregyházi Törvényszék ítélete jogerős, öt évnél enyhébb büntetést csak a fiatalkorúak kaptak. A banda kilencedik tagja nem fellebbezett a másodfokú bírósághoz, hanem elfogadta az elsőfokú ítéletet, így esetében jogerőssé vált.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!