2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Belföld

Súlyos hangulatzavarokkal küzdött az újbudai pedofil

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó, neve elhallgatását kérő dadus, aki együtt dolgozott a pedofil férfival, azt mondta, mentális problémai lehettek a férfinak, súlyos hangulatzavarokkal küzdött. Ügyvédi információk szerint az, hogy a letartóztatás helyett Gy. Péter kényszergyógykezelését rendelik el, még nem jelenti azt, hogy nem lesz büntethető.

  • Súlyos hangulatzavarokkal küzdött az újbudai pedofil

Elmegyógyító intézetben tartják fogva az újbudai önkormányzati dolgozót, aki az óvodai mosdóban fajtalankodott kiskorú gyermekekkel. Egy hónapra letartóztatta a férfit a Budai Központi Kerületi Bíróság, és a XI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozást folytat szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A pedofíliával gyanúsított Gy. Péter 2018 óta dolgozhatott az óvodában pedagógiai asszisztensként. 

Korábban több panasz is érkezett az önkormányzati dolgozóra, a Magyar Nemzet információi szerint öngyilkosságot kísérelt meg még a botrány kirobbanása előtt. Azt, hogy az öngyilkossági kísérlet miatt vagy rossz mentális állapota miatt került a férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, pontosan még nem lehet tudni, de a lap értesülései szerint öngyilkossági szándékát már akkor véghez akarta vinni, amikor még nem jelent meg a sajtóban az ügy.

Büntethető marad az újbudai pedofil

A lapnak nyilatkozó, szintén önkormányzati dolgozó dadus úgy fogalmazott, mentális problémái is lehettek a férfinak, de az biztos, hogy súlyos hangulatzavarokkal küzdött. 

Ügyvédi forrás szerint felmerülhet az, hogy Gy. Péter azért került az IMEI-be, mert komoly pszichés problémája van, és készült vele kapcsolatban az őrizetbe vétele alatt egy előzetes szakértői vélemény, illetve korábbi orvosi papírok ezt alátámaszthatják. 

Az IMEI-ben mindenesetre újabb szakértői vizsgálatok várnak majd a letartóztatott újbudai önkormányzati dolgozóra. A vizsgálatokra harminc nap áll rendelkezésre, ami további harminc nappal meghosszabbítható. 

A Magyar Nemzet forrása szerint, amennyiben megállapítják, hogy Gy. Péter komoly pszichiátriai betegségben szenved, akkor elrendelik az ideiglenes kényszergyógykezelését a letartóztatás helyett. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesz büntethető, azt majd további szakvéleményeknek kell eldöntenie, hogy a bűncselekmény elkövetésekor mentálisan ép, beszámítható állapotban volt-e. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!