2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

A kétoldalú párbeszédet nem csak fent kell tartani, de erősíteni is kell ahhoz, hogy Magyarország és Szlovákia regionális és európai szinten is még inkább szolgálni tudja saját nemzeti és egyben a két ország stratégiai partnerségből fakadó érdekeit - mondta Sulyok Tamás köztársasági elnök csütörtökön a Peter Pellegrini szlovák államfővel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten.

  • Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

Sulyok Tamás elmondta: a találkozón több kiemelt, a stratégiai partnerség megerősítésére irányuló területet is áttekintettek.

Hozzátette: ahhoz kapcsolódva, hogy Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét, kérte Peter Pellegrini támogatását, hogy Magyarország, tisztességes közvetítőként, elnöksége alatt elősegíthesse többek között az illegális migráció megfékezését, az európai védelempolitika megerősítését, a gazdaközpontú uniós agrárpolitikát és a demográfiai kihívások tényleges megoldását.

Fotó: Sulyok Tamás köztársasági elnök (j) fogadja Peter Pellegrini szlovák államfőt (b) a Róheim-villában 2024. július 18-án. MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!