2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Sulyok Tamás: A magyarokat és a bolgárokat történelmi sorsközösség köti össze + videó

A magyarokat és a bolgárokat történelmi sorsközösség, és barátság köti össze - hangsúlyozta Sulyok Tamás köztársasági elnök, miután megbeszélést folytatott a közös célokról Rumen Radev bolgár elnökkel a Sándor-palotában. Sulyok Tamás kiemelte a migráció megállítása és a hazánkban élő kisebbségek kulturális identitásának megőrzése kulcsfontosságú.

  • Sulyok Tamás: A magyarokat és a bolgárokat történelmi sorsközösség köti össze + videó

Katonai tisztelgéssel és a két elnök bevonulásával kezdődött a bolgár-magyar baráti találkozó.

A bolgár elnökkel tartott megbeszélés témája volt a nemzeti kisebbségek kérdése, a migráció, illetve az orosz-ukrán háború diplomáciai úton való rendezése.

Számunkra fontosak a hazánkban élő nemzeti kisebbségek. Önrendelkezési és képviseleti joggal rendelkeznek – hangsúlyozta a köztársasági elnök. 

Ennek eredménye a budapesti Bolgár Oktatási és Kulturális Központ, amelyet szombat délután adtak át a IX. kerületben. A két elnök egyetértett abban, hogy a migrációt meg kell állítani, annak a kiváltó okait kell kezelni és nem a tüneteit.

Komoly migrációs válságot megélve országaink levonták a történelmi tanulságot és egyetértenek abban, hogy a migrációt meg kell állítani, annak a kiváltó okait kell kezelni és nem a tüneteit. Határrendészeti együttműködésünk keretében több tucat magyar tiszt szolgál Bulgáriában. Egyetértettünk elnök úrral abban, hogy az orosz-ukrán háborút diplomáciai úton kell rendezni és, hogy mielőbbi tűzszünetre, illetve egy igazságos és fenntartható békére van szükség – mondta Sulyok Tamás köztársasági elnök.

Magyarország határozottan elítéli az orosz agressziót, kiáll Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett, illetve minden lehetséges humanitárius segítséget megadott és megad a szomszédunk számára, erről már Rumen Radev beszélt.

Humanitárius segítséget nyújtunk és meg kell akadályozni, hogy ez a háború tovább folytatódjon, tovább növekedjen, kiszélesedjen, ami a határait, területi mértékeit illeti, minél hamarabb meg kell találni a diplomáciai megoldást, ez még több fegyverrel nem fog megtörténni – hangsúlyozta a bolgár elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!