2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Sulyok Tamás: A jogerős bírói ítéletek felülvizsgálatára kegyelmi jogkörben egyáltalán nincs lehetőség

Sulyok Tamás köztársasági elnök első nagyinterjúját a TV2-nek adta, amelyben szó esett többek közt a Sándor-palotában töltött napokról, hivatalba lépéséről, a mostani politikai merényletkísérletekről, Magyarország soros elnökségéről és kedvenc időtöltéseiről.

  • Sulyok Tamás: A jogerős bírói ítéletek felülvizsgálatára kegyelmi jogkörben egyáltalán nincs lehetőség

A köztársasági elnök kifejtette, hogy minden nap másféle tevékenységet kell folytatnia. „Amikor reggel beérkezem, akkor mindenképp bejövök a szobámba, áttekintem a sajtót, a híreket, áttekintek olyan kérdéseket, amivel aznap foglalkoznom kell, és aztán megindul a munka. És akkor csináljuk, természetesen a kollégáimmal is rendszeresen tárgyalok, mikor kivel, attól függ, hogy milyen fajta munkát kell végezni. És amikor itt vannak vendégek, akkor az ő fogadásukkal vagyunk elfoglalva. Ha nekem kell valahova menni, akkor pedig azzal vagyunk elfoglalva. Mindegyik nagyon szép feladat” – adott betekintést mindennapjaiba.

„Minden lehetőséget kihasználok, hogy a kollégáimmal beszélni tudjak. Egyrészt az információáramlás szempontjából is fontos, másrészt engem érdekelnek az emberek. 

Mindig is érdekeltek, és a kollégáim jó emberek, érdekelnek az ő hétköznapi problémáik is, hátha tudok rajta valamit segíteni, tudok nekik valami tanácsot adni, vagy épp ők tudnak nekem” – fogalmazott Sulyok Tamás. 

„Az első naptól kellett tudjam, hogy mit hogy akarok csinálni, és folyamatosan fenn is kell tartani ezt az állapotot. 

Maga a felkérés váratlanul ért, utána a váratlanságot megpróbálja az ember kiküszöbölni” 

– mondta el Sulyok Tamás. Hozzátette, hogy azt sosem lehet kiküszöbölni. A személyét ért támadásokat betudta a választási kampánynak, amely egy „elég durva és hangvételében sem elegáns választási kampány” volt. „Ami személyemben megrendített, az az édesapámmal való nemtelen támadás volt. Ez ugyan árnyalta bennem az édesapámról kialakult képet, de egyáltalán nem változtatta meg” – mesélt őszintén a köztársasági elnök. 

A köztársasági elnök kitért arra is, hogy a hivatalba lépése összefüggött bizonyos értelemben a kegyelmezési jogkörrel. „Ezt egy kiegészítő és kivételes jogkörnek tartom a köztársasági elnök oldaláról, semmiképpen nem olyannak, amelyben a bűnösség kérdését fel lehetne nyitni, mert az nekem szilárd meggyőződésem, hogy ezt a hatáskörömet az államhatalmi ágak elválasztásának elvével szoros összhangban kell értelmezni, és ez azt jelenti, hogy a jogerős bírói ítéletek felülvizsgálatára kegyelmi jogkörben egyáltalán nincs lehetőség” – öntött tiszta vizet a pohárba. Ezt mindenképpen fontosnak tartottam ezzel, hogy a magam részére ezt megfogalmazzam. 

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Sulyok Tamás / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!