2020. június 6.,
szombat, Norbert, Cintia napja

Süli János: Nincsenek titkaink, de ész nélkül minden nem közölhető

Hír TV

2019. február 8., péntek 21:30, frissítve: péntek 21:56

Az uniós vizsgálatok elhúzódása miatt csúszik a Paks 2 beruházás, de csak jó tervekkel, alapos hatósági vizsgálat után szabad az építkezést elkezdeni – mondta Süli János tárca nélküli miniszter a Péntek 9 műsorában.

A Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős kormánytag hangsúlyozta, emiatt pénzügyi szerződésben is módosítani kell a határidőket, de a végösszeg, a kamatok és a készenléti díj tekintetében nem lesz változás.

A tárca nélküli miniszter a Paks 2 szerződés nyilvánosságra hozataláról született mai bírósági döntésről azt mondta, hogy a kormányzatnak eddig sem voltak titkai, kifejezetten az orosz fél kérése nem kapott nyilvánosságot teljes egészében a megállapodás.

„Mi, amint jogerőssé válik az ítélet, értelemszerűen meg fogjuk tenni azokat a lépéseket, amelyeket a bíróság dönt. Mi tiszteletbe fogjuk tartani, és amit előírnak, azt mi közzé tesszük. Hiszen a szándékunk is ez volt már másfél éve, azt ígértük. Nincsenek egyébként titkaink, de egy ilyen bonyolult beruházásnál lehet üzleti kára, ha mi mindent ész nélkül közlünk” – fogalmazott Süli János.

Tekintse meg a teljes beszélgetést: