2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő 03:00

Belföld

Süli János: Atomerőmű nélkül nem teljesíthetőek a klímavédelmi célok

A paksi atomerőmű nélkül nem teljesíthetők a klímavédelmi célok és nem biztosítható Magyarország biztonságos áramellátása - hangsúlyozta a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter. Süli János kiemelte: a két új paksi blokk működésével évente 17 millió tonna szén-dioxiddal kevesebb kerül a légkörbe.

  • Süli János: Atomerőmű nélkül nem teljesíthetőek a klímavédelmi célok

Az intelligens energiahálózatokra és az innovatív ügyfél megoldásokra fókuszál a jövőben az E.ON - hívta fel a figyelmet a vállalat elnök-vezérigazgatója.

"Az energiafogyasztás emelkedik, azért ez mindenképpen megerősíti azt a hitünket, hogy komoly perspektíva van ez előtt az üzlet előtt, nemcsak komoly perspektíva, de komoly szakmai feladat is, mi hiszünk abban, hogy a jövő elektromos, a jövő az energiáról szól, a jövő a digitalizációról szól, és ezt az egészet emberek fogják létrehozni"

- mondta E.On Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kiss Attila. 

A paksi atomerőmű nélkül nem teljesíthetőek a klímavédelmi célok és nem biztosítható Magyarország biztonságos áramellátása sem - fejtette ki a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter. Süli János hangsúlyozta: az atomerőművek klímabarát létesítmények, nem bocsátanak ki üvegházhatású gázokat, és az időjárástól függetlenül is biztonságosan termelnek áramot.

"Paks egymaga annyi szén-dioxid kibocsátást, ha hagyományos erőművekkel állítanánk elő, akkor ez 17 millió köbméter volna, amit megtakarítunk, összehasonlításként a közlekedés 12 egységet okoz, tehát ehhez képest ezt, ha fosszilis erőművekben állítanánk elő, akkor többet bocsájtanánk ki, mint az összközlekedés, és az is tény, hogy a magyar erdők szén-dioxid elnyelő képessége 6 millió egység"

 - fogalmazott a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János. 

Süli János hozzátette: a folyamatosan növekvő energiaigény miatt is szükség van az új paksi blokkok megépítésére, amelyek megfizethető, megbízható és tiszta energiát tudnak előállítani.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!