2022. 10. 06. Csütörtök Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Süli János: Atomerőmű nélkül nem teljesíthetőek a klímavédelmi célok

A paksi atomerőmű nélkül nem teljesíthetők a klímavédelmi célok és nem biztosítható Magyarország biztonságos áramellátása - hangsúlyozta a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter. Süli János kiemelte: a két új paksi blokk működésével évente 17 millió tonna szén-dioxiddal kevesebb kerül a légkörbe.

  • Süli János: Atomerőmű nélkül nem teljesíthetőek a klímavédelmi célok

Az intelligens energiahálózatokra és az innovatív ügyfél megoldásokra fókuszál a jövőben az E.ON - hívta fel a figyelmet a vállalat elnök-vezérigazgatója.

"Az energiafogyasztás emelkedik, azért ez mindenképpen megerősíti azt a hitünket, hogy komoly perspektíva van ez előtt az üzlet előtt, nemcsak komoly perspektíva, de komoly szakmai feladat is, mi hiszünk abban, hogy a jövő elektromos, a jövő az energiáról szól, a jövő a digitalizációról szól, és ezt az egészet emberek fogják létrehozni"

- mondta E.On Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kiss Attila. 

A paksi atomerőmű nélkül nem teljesíthetőek a klímavédelmi célok és nem biztosítható Magyarország biztonságos áramellátása sem - fejtette ki a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter. Süli János hangsúlyozta: az atomerőművek klímabarát létesítmények, nem bocsátanak ki üvegházhatású gázokat, és az időjárástól függetlenül is biztonságosan termelnek áramot.

"Paks egymaga annyi szén-dioxid kibocsátást, ha hagyományos erőművekkel állítanánk elő, akkor ez 17 millió köbméter volna, amit megtakarítunk, összehasonlításként a közlekedés 12 egységet okoz, tehát ehhez képest ezt, ha fosszilis erőművekben állítanánk elő, akkor többet bocsájtanánk ki, mint az összközlekedés, és az is tény, hogy a magyar erdők szén-dioxid elnyelő képessége 6 millió egység"

 - fogalmazott a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János. 

Süli János hozzátette: a folyamatosan növekvő energiaigény miatt is szükség van az új paksi blokkok megépítésére, amelyek megfizethető, megbízható és tiszta energiát tudnak előállítani.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!