2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Sukoró-ügy: hivatali visszaéléssel gyanúsíthatják meg Gyurcsányt

A volt elszámoltatási kormánybiztos szerint Joav Blum vallomása a bizonyíték arra, hogy Gyurcsány Ferenc visszaélt hivatali hatalmával a sukorói telekcsere ügyében.

Ismét gyanúsított lehet Gyurcsány Ferenc a sukorói beruházás ügyében – a volt elszámoltatási kormánybiztos szerint. Budai Gyula szerint fordulatot jelenthet, hogy az egyik befektető, az izraeli-magyar kettős állampolgárságú Joav Blum hétfőn azt vallotta a Szolnoki Törvényszéken, hogy a volt miniszterelnök kérte fel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt a sukorói telekcserére. A volt elszámoltatási kormánybiztos szerint ez bizonyíték lehet arra, hogy Gyurcsány Ferenc visszaélt hivatali hatalmával. A volt miniszterelnököt a sukorói telekcsere ügyében Budai Gyula hivatali idején hallgatta ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség, de vádat már nem emeltek ellene bizonyítékok hiányában.

– Joav Blum az elmúlt három évben egyetlen hatóság előtt sem jelent meg, nem tett vallomást. S az ő vallomása pedig arról szólt, hogy a parlamenti megbeszélésen Gyurcsány Ferenc arra utasította Tátrai Miklóst, hogy a telekcserét hajtsa végre. Vagyis konkrétan utasításba adta, ami azt jelenti, hogy Gyurcsány Ferenc hivatali hatalmával, hivatali helyzetével visszaélve, mint miniszterelnök, konkrét jogügyletre utasította Tátrai Miklóst – mondta Budai Gyula.

A magyar állam 2008 júliusában cserélte el a tulajdonában lévő sukorói területet Joav Blum gyümölcsöseire. A vádhatóság szerint az államot 1,3 milliárd forint kár érte volna, ha a bíróság tavaly nem semmisíti meg a szerződést. Az ügyészség négy embert, köztük Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatóját vádolja különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletével.

Közben Gyurcsány Ferenc is megszólalt a Sukorói kaszinóberuházás ügyében. A volt miniszterelnök riportfilmet forgatott Sukorón, melyet közzétett a legnagyobb közösségi oldalon. A kisfilmben ismét védelmébe vette a beruházást. Állítása szerint most először járt a településen azért, hogy összeszedje azokat a hazugságokat, amelyeket a Fidesz terjesztett a megfúrt beruházásról. A volt kormányfő szerint a Fidesz mindenkit megvezetett, még a zöldeket is, amikor veszélybe kerülő érintetlen madárrezervátumként festette le a tervezett kaszinóberuházás gazos területét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Van különbség az Európai Néppárt és az európai szocialisták politikája között?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!