2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Steiner elismerte, ő áll a pártkritika mögött

Nevére vette a szocialisták belvárosi elnöke az országos és a fővárosi vezetést egyaránt bíráló vitairatot. Steiner Pál azt mondta, hogy az elemzést belső használatra, a decemberi pártértekezletekre készítették. Az MSZP budapesti alelnöke szerint az eddigi teljesítményeik alapján az V. kerületieknek nem ártana óvatosabban bánni a szavakkal.

„Abszurd dráma három felvonásban.” Ezt a címet adták a belvárosi szocialisták a választási kudarcok okait boncolgató elemzésüknek. A Magyar Nemzet birtokába került vitaanyag szerint a baloldali pártok összefogását már az országgyűlési választás előtt tönkretették a személyi ambíciók. Az önkormányzati választások budapesti fiaskójáért pedig az MSZP fővárosi vezetését hibáztatják.

Az V. kerületben az önkormányzati választások előtt kérdéses volt a baloldali megállapodás. A szocialisták a belvárosi szervezet elnökét, Steiner Pált szerették volna közös polgármesterjelöltként indítani, de végül beálltak az Együtt–PM Szövetség politikusa, Juhász Péter mögé. A belső elemzésből kiderült, hogy kényszerből cselekedtek, szövetségeseik önkormányzati képviselőjelöltjeinek zömét alkalmatlannak tartották. A vitairat a december közepére összehívott pártértekezletekre készült. „Ezt a jelentést az V. kerületi helyi szervezet valóban elkészítette. Nagyon sajnálom, hogy ez a jelentés a nyilvánosság elé került idő előtt. Ezt mi a budapesti és az országos pártértekezlet számára készítettük elő, ezért én itt, a sajtóban, a sajtó nyilvánossága előtt nem kívánok semmit se mondani, majd a pártértekezleten megvitatjuk a mi állításainkat” – mondta az MSZP belvárosi elnöke.

Az MSZP fővárosi alelnöke, aki egyébként az önkormányzati választásokon nem tudott nyerni Újpesten a baloldal közös polgármesterjelöltjeként, önmérsékletre kérte belvárosi párttársait. „Ha valaki kritikát fogalmaz meg, akkor korábbi sikereihez vagy sikertelenségéhez mérten fogalmazzon meg kritikát, hiszen nyilvánvaló, más súllyal esik latba valakinek a szava, hogy milyen eredményt ért el. A másik, amit fontosnak tartanék, hogy az MSZP-n belüli vitákat a sajtót mellőzve, baráti légkörben kell megvitatni” – hangsúlyozta Trippon Norbert, majd hozzátette, hogy Steiner Pálék elemzését megvitatják decemberben a budapesti pártértekezleten.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!