2021. augusztus 1.,
vasárnap, Boglárka napja

SPINOFF - Szérumterápia a koronavírus-járvány alatt Magyarországon

Hír TV

2020. június 30., kedd 16:10

A SPINOFF – Szérumterápia a koronavírus-járvány alatt Magyarországon című dokumentumfilm a plazmaterápiaprojekt, végül kutatás történetét mesélte el Magyarországon. Ez a folyamat megmutatta, hogy milyen szinergiák rejlenek az állami, az egyetemi és a magánszférában, mikor egy konkrét feladat mellett összefogásra van szükség.

A koronavírus járvány kapcsán sokszor hallottuk azt a szót, hogy plazmaterápia. Talán azért, mert

a több mint százéves gyógymód az egyik leghasznosabb terápiának bizonyult a súlyos betegek ápolásában Magyarországon és külföldön egyaránt.

A SPINOFF – Szérumterápia a koronavírus-járvány alatt Magyarországon című dokumentumfilm a plazmaterápia-projekt, végül kutatás történetét mesélte el Magyarországon. Ez a folyamat megmutatta, hogy

milyen szinergiák rejlenek az állami, az egyetemi és a magánszférában, mikor egy konkrét feladat mellett összefogásra van szükség.

Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese kalauzolta el a nézőket egy ismeretlen világ szakmai útvesztőjében.

Lacza Zsombor a veszélyhelyzet idején többször is a Hír TV Magyarország élőben című műsorának a vendége volt. A tudományos rektorhelyettes több mint tíz éve foglalkozik vérszérum alapú terápiáknak a fejlesztésével.

A dokumentumfilmben többek között megszólalt a témában Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tárcavezetője, Jakab Ferenc, magyar virológus professzor, a koronavírus-kutatási akciócsoport vezetője, valamint Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem víruskutató adjunktusa.

Teljes dokumentumfilm:

Hír TV